Publicat el 23/04/2018

L’activitat a les parades és contínua i riuades de gent passegen per la Rambla de Catalunya

Els carrers del centre de Barcelona s’han omplert a vessar de parades amb llibres i roses. El moviment és continu i riuades de gent passegen per la Rambla de Catalunya i també per Passeig de Gràcia i els carrers adjacents.
A diferència de l’any passat, la Diada de Sant Jordi cau en dia laborable, el que fa millorar les previsions de vendes de roses en un 25%, fins als 7 milions de aproximadament arreu del territori, segons el Mercat de Flor i Planta Ornamental. Una part d’aquestes, entre 300.000 i 700.000, seran grogues, tot i que els majoristes preveuen que l’estrella seguirà sent la rosa vermella, amb un 85% del total.
El Gremi de Llibreters també espera beneficiar-se del fet que aquest any Sant Jordi sigui dia laborable i estima millorar els resultats de l’any passat, que va assolir una facturació de 21,80 MEUR i un creixement del 4% respecte el 2016.

A Barcelona, enguany l’espai de paradetes s’ha expandit i, com a novetat, els llibreters també s’instal·len al carrer Consell de Cent, al tram entre Balmes i Passeig de Gràcia. L’objectiu d’aquesta prova pilot és esponjar l’acumulació de gent que es produeix cada any a la Rambla de Catalunya. D’aquesta manera, amb el nou eix, la cruïlla entre els dos carrers es converteix en una plaça amb parades a les quatre cantonades.

ACN Barcelona
Foto: Pla general de la Rambla de Barcelona amb riuades de gent amb motiu de Sant Jordi. Imatge del 23 d’abril de 2018

Deixa un comentari