Publicat el 01/03/2022

El Carnaval ha comptat amb una participació multitudinària als diversos actes celebrats des de la proclamació de la reina Carnestoltes

 

 

 

El Masnou ha tornat a gaudir d’un gran Carnaval, gràcies a la mitigació d’una pandèmia que va obligar a cancel·lar-ne l’edició del 2021. Un dels plats principals d’aquesta festa va tenir lloc diumenge al matí, amb la Rua de Carnaval i el Ball de Disfresses organitzats per l’Ajuntament. Es calcula que van assistir-hi un total aproximat de 700 persones.

D’entre la multitud de veïns i veïnes que van unir-se a la gresca, cal destacar les persones que, ben orgulloses de la seva indumentària, van fer un pas endavant per participar en el Concurs de Disfresses. S’hi van inscriure prop d’un centenar de candidatures, sumant les tres categories que s’hi havien convocat: persones a títol individual, grups (de dos a nou membres) i comparses (deu persones o més).

La Rua va començar als jardins dels Països Catalans i va recórrer diversos carrers desbordant alegria, amb l’animació de totes les comparses i grups i la batucada dels Atabalats del Masnou. Així van avançar, fins a arribar a la destinació de la cercavila: la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Allà va tenir lloc el Ball de Disfresses, una festa amenitzada amb el ritme i la música del Grup Coloraines. En aquest punt de la festa, diversos participants en el concurs van tocar la glòria carnavalesca en sentir que les seves disfresses havien estat les més ben valorades pel jurat.

Concurs de disfresses

Els premiats i premiades van ser els següents:

Reina del Carnaval: Índia
Premi: Coronació com a reina del Carnaval 2022 i entrades dobles per a l’Espai Escènic Iago Pericot.

Rei del Carnaval: Crispeta
Premi: Coronació com a rei del Carnaval 2022 i entrades dobles per a l’Espai Escènic Iago Pericot.

Millor grup: El Temps
Premi: Entrades dobles per a l’Espai Escènic Iago Pericot.

Comparses – Millor posada en escena: Aus Reials de les Escolàpies
Premi: Una panera amb productes locals.

Comparses – Millor disfressa i originalitat: Barbies
Premi: Una panera amb productes locals.

Consultar: Galeria d’imatges

Tota la festa
Aquesta setmana, el 2 de març, Dimecres de Cendra, es tancaran les celebracions del Carnaval d’enguany amb la sardinada i l’enterrament de la sardina que organitza l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt. Es farà entre les 17 i les 19 h, a les pistes de Pau Casals.

Les celebracions van començar el dijous 24 de febrer, amb la proclamació de la República del Carnaval perpetrada per la reina Carnestoltes, després d’haver pres la vara d’alcalde al batlle, Jaume Oliveras. Va aplegar els seus més fidels seguidors i seguidores als jardins de Can Malet, als quals va seduir amb una xocolatada i amb la música del Combo Jove de l’Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM).

Ja el divendres 25 de febrer, la diversió es va traslladar a les pistes de Pau Casals i als carrers del Masnou Alt, amb el Carnaval al Barri organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt. Hi va xalar d’allò més una bona multitud de persones, amb la cercavila, el concurs de disfresses i la xocolatada popular que hi va haver, així com amb la Batukada Sensatrons de l’Escola Rosa Sensat.

Dissabte al vespre va arribar el torn de la festa més pocavergonya: la Rua Diabòlica. També va participar-hi una bona colla de gent, que va desfilar per diversos carrers poble per fer gala de les seves disfresses. Van continuar la gresca a l’Altell de les Bruixes, on es troba el cau dels instigadors: la Colla de Diables.

Cap de setmana intens
A més del Carnaval, el cap de setmana masnoví comptava amb una bona colla d’altres activitats programades. Es poden citar el taller Ple de Disfresses (Lleureka Projectes Educatius), les trobades del Club del Divendres per participar en jocs de taula per a adults (Fem Fira), un recital de poesia portuguesa (Biblioteca Joan Coromines), o l’escape room “El misteri de les mines d’aigua” (Museu Municipal de Nàutica), que, un cop més, havia exhaurit prèviament les places disponibles. A banda, dissabte, els infants i joves que van voler van poder divertir-se al recinte de l’Escola Lluís Millet, gràcies a una nova jornada del cicle “Escoles obertes, juguem als patis”.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

 

Deixa un comentari