Publicat el 30/01/2015

Les televisions locals viuran amb intensitat aquest diumenge el lliurament dels premis del cinema català amb ‘La Nit dels Gaudí’, un programa especial en directe des del Sant Jordi Club, a Barcelona, seu de la cerimònia, que precedirà l’emissió de la gala.
L’especial, produït per La Xarxa, arrencarà a les 8 del vespre per mostrar l’ambient d’arribada al recinte i recollir el testimoni en directe dels protagonistes de la catifa vermella.
Els periodistes Pere Puig (VOTV), Laura Contreras (Canal Terrassa) i Clara Tena (Canal Terres de l’Ebre) conduiran aquest bloc esquitxat d’entrevistes a artistes, directors, autoritats i responsables de l’Acadèmia del Cinema Català, així com de petits reportatges.
Ventura Pons, protagonista del documental ‘Vides de cine’
‘La Nit dels Gaudí’ també inclourà l’estrena del documental ‘Vides de cine’, que glossarà la figura del Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter d’enguany, Ventura Pons. Una producció que repassa la trajectòria d’aquest director i també la situació del cinema català a partir d’una conversa entre la directora de l’Acadèmia, Isona Passola, i el mateix cineasta.
El documental també retrata la figura dels sis nous Membres d’Honor de l’Acadèmia: el crític, programador i director de cinema Antoni Llorens; l’etalonador i fundador dels laboratoris Image Film Ramon Martos; el publicista i realitzador Josep Maria Aixalà; els dissenyadors de personatges d’animació, els germans Jordi i Carles Grangel; i l’actriu Rosa Novell. Aquests retrats exploren la relació professional que tots ells han mantingut amb el cinema a partir del seu testimoni directe o d’algun company d’ofici.
´Vides de cine´ és una producció de La Xarxa en col·laboració amb ETV i TAC 12.


El lliurament de premis, també en directe als canals locals
La nit la tancarà l’emissió de la gala dels Gaudí, que produeix Televisió de Catalunya, i que es podrà seguir també en directe per les televisions locals del país, entre elles la Televisió de Mataró i el Maresme, m1tv. En total, seran més de dues hores de directe que permetran als teleespectadors de tot el país gaudir amb el bo i millor del cinema català del passat 2014.

Deixa un comentari