El Campionat d’Espanya de Mushing Terra 2012, promet espectacle | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/11/2012

Aquet cap de setmana, la localitat burgalesa de San Adrian de Juarros acollirà la dotzena edició del Campionat d’Espanya de Mushing Terra ‘Gran Premi Advance’. La prova es realitzarà en dues jornades, 24 i 25 de novembre, i s’espera la participació de prop de 200 participants de tot el territori espanyol, un rècord sense precedents que confirma la seva consolidació.
El dissabte 24 a les 9,30h es donarà el tret de sortida al primer participant, mentre que el diumenge l’hora de sortida s’avança a les 9h.
Es disputaran nou categories en la classe oberta i quatre reservada a gossos nòrdics.
Els organitzadors han dibuixat un circuït de muntanya molt tècnic i ràpid.
Com ha explicat Ismael Mediavilla, director d’organització i president del Canicross de Burgos, “és un circuït exigent, però molt ben preparat, amb un recorregut sinuós, amb desnivells lleugers, que demanarà una gran comunicació entre mushers i gossos. Crec que és un circuït idoni per a mushers que vinguin amb l’equip ben preparat”.
S’han traçat tres circuïts . Per a les categories grans el recorregut serà de poc més de 7 Km i per a les intermèdies una mica més de 4 km. També hi ha un recorregut més curt per als participants en la categoria infantil.
D’altra Banda, Pep Parés, director de Pirena Advance (que ofereix recolçament logístic al Campionat), ha destacat la gran afició que hi ha a la província de Burgos per una de les categories que reunirà a més participants, la de Canicross, que hi prendran part prop d’un centenar de corredors amb els respectius gossos. El Canicross es el futur d’aquest esport perquè es el primer accés al mushing.
En aquesta edició de 2012, la categoria reina, la de trineu amb 8 gossos, promet un duel apassionant entre els dos darrers campions d’Espanya, el càntabre Álvaro López Cobo i el català Kiko Vallespí, amb permís del local Juan Carlos Quintana.
Entre els trineus amb 6 gossos, espera repetir èxit el navarrès Jesús ‘Lobito’ Raigoso, mentre que entre els trineus amb 4 gossos, surt com favorit el navarrès Javier Alemano, guanyador d’aquesta categoria en les dos últimes edicions. .

Deixa un comentari