El Banc d´Aliments de Barcelona celebra 25 anys d´història | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/06/2012

Ha tingut lloc, a l’Auditori de CosmoCaixa de Barcelona, l’acte de commemoració dels 25 anys de la Fundació del Banc dels Aliments de Barcelona.


L’acte ha comptat amb la presència de la Molt Hble Sra. Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya; l’Excm. Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona; l’Hble Sr. Josep Lluís Cleries, Conseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya; l’Hble Sr. Josep Maria Pelegrí, Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i d’en Joan Manuel Serrat, a més d’una àmplia representació del teixit socioeconòmic  català.


 L’acte ha servit per fer un reconeixement especial a voluntaris, entitats i empreses per les seves col·laboracions al llarg d’aquest 25 anys.


El President de la Fundació del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó ha donat la benvinguda als assistents, ressaltant tota la feina feta pels col·laboradors del Banc al llarg dels 25 anys de trajectòria. Antoni Sansalvadó  ha volgut donar les gràcies a tots els representants de les institucions, de les empreses col·laboradores, de les entitats i dels voluntaris la seva ajuda durant tots aquests anys. Així mateix, Jordi Peix, fundador del Banc dels Aliments, s’ha encarregat de fer un repàs històric i una presentació de l’evolució de la Fundació al llarg d’aquests anys.” El Banc dels Aliments fa allò que l’administració no pot fer, i dóna resposta a tots els racons de l’Estat


Josep Maria Pelegrí, Conseller d´Agricultura, ha volgut en la seva intervenció destacar la importància de les empreses alimentàries en el procés de la cadena solidària i les ha instat a col·laborar amb la fundació que segons el Conseller “ha estat un model bo, eficaç i tot un referent, i els seus valors han portat a fer una acció excel·lent”.
Les empreses Comercial Gallo, Danone, Especialidades Viras, Gallina Blanca, Kellogg’s, Nestlé i Unilever han rebut de les mans de la Presidenta del Parlament un diploma de reconeixement per tota la feina feta durant aquests anys conjuntament amb el Banc dels Aliments. Els guardonats  han rebut també una “Cullera dels 25 anys” de les mans del President del Banc dels Aliments.


Aquests 25 anys no haurien estat possibles sense el temps dedicat per part dels voluntaris que s’han anat sumant any rere any a la Fundació. En aquest sentit, el Conseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Lluís Cleries ha destacat que “totes les entitats i voluntaris que integren el Banc dels Aliments formen una xarxa social que ens  ajuda a tirar endavant, però que existeixi aquesta societat compromesa no ha d’anar en detriment de les nostres obligacions com a govern. ”
Els voluntaris que fa més anys que col·laboren al Banc dels Aliments i que han estat  guardonats han sigut: Ramon Sardà, Enric Alberich, Jordi Cervera, Conchita Morell, Angel Perez, Maruja Cascante, Miquel Pongiluppi i Ignacio Vasquez.


Xavier Trias, per part seva, ha introduït el reconeixement a les entitats receptores més antigues. En la seva al·locució, l’Alcalde de Barcelona ha subratllat “La primera prioritat de Barcelona és l’assistència social, i per arribar a les persones l’administració s’ha de recolzar en organitzacions de la societat civil com el Banc dels Aliments, per a que siguin el braç executor en polítiques socials ” Un representant de cadascuna de les 15 entitats ha pujat a l’escenari per rebre una distinció per part de la Fundació. Aquestes entitats han estat: Misioneras De La Caridad (Teresa De Calcuta); Fundació Centre Social Del Casc Antic; Fundació Pro-Vida; Obra Social Santa Lluisa Marillac; L´hora De Déu; Centre Obert Joan Salvador Gavina; Fundació Bayt Al-Thaqafa; Associació Ajut Al Quart Món; Càritas Interparroquial Mataró; Grup Solidari Nostra Senyora Del Port; Parròquia De Sant Sebastià; Obra Benéfico Social Niño Dios; Grup D´ajuda Germà Rossend; Guarderia Cuna Del Niño Jesús i la Parròquia Sagrada Familia.


Joan Manuel Serrat ha volgut destacar el seu compromís amb la fundació posant música i veu a l’acte interpretant la cançó “Seria fantàstic”. Per tancar l’acte la Presidenta del Parlament de Catalunya, M.H. Sra. Núria de Gispert ha destacat en el seu discurs la tasca de la fundació des dels seus inicis i ha destacat que ”gràcies a organitzacions com el Banc dels Aliments podem celebrar que  a Catalunya no tenim crisi de valors sinó que ens mou la solidaritat envers als altres”.


Visita’ns a:
http://www.bancdelsaliments.org/  
http://www.facebook.com/BancDelsAliments 
Twitter: @BancAlimentsBcn @granrecapte2011

Deixa un comentari