Publicat el 28/09/2021

El Servei d’Otorrinolaringologia (ORL) fa tres anys que practica aquest tipus de cirurgia amb molt bons resultats

És un percentatge que va en augment i que arriba ja al 90% en els casos de perforacions de timpà i cirurgies de tumors benignes d’orella.
La cirurgia endoscòpica d’orella és una alternativa a l’ús habitual de microscopi en algunes intervencions, permetent un abordatge través del conducte auditiu extern i afavoreix una visió més àmplia, possibilitant l’accés a zones ocultes a l’exploració microscòpica.
Es tracta d’una tècnica que ha tingut un creixement en els últims anys i que a l’Hospital de Mataró ja s’utilitza en el 30% de totes les intervencions d’orella. Aquest percentatge arriba al 90% en els casos de les perforacions de timpà i cirurgies de tumors benignes d’orella.

Beneficis per al pacient i per al professional. En tractar-se d’una cirurgia mínimament invasiva, la cirurgia endoscòpica d’orella aporta beneficis per als pacients, ja que s’opera a través del conducte auditiu, i així s’evita embenar l’orella i el postoperatori és més curt i menys dolorós.
Es tracta d’una cirurgia que és especialment útil en casos difícils perquè hi ha una millor visualització de tota la intervenció.

Perforació de timpà. Més de 2 milions de persones pateixen pèrdua d’audició a Espanya i, a part de l’envelliment, una de les causes més habituals és la perforació de timpà, que també pot provocar dolor, febre i marejos.
Per evitar-ho, cal seguir aquests consells:

consells oïda

Compte amb els auriculars.
Una tendència que s’ha observat en els últims anys és la pèrdua auditiva en joves, sobretot entre 12 i 35 anys, que pot estar associada al volum excessiu en els auriculars.
Per això es recomana protegir les oïdes: escoltar música durant 1 hora seguida com a màxim i no posar el volum gaire alt (màxim 65dB).

Ús de mascaretes.  Amb la pandèmia, la població s’ha vist obligada a portar diàriament mascaretes per evitar el contagi de la COVID. El seu ús continuat pot causar mal a les orelles o desplaçar-les endavant i tancar el conducte auditiu. Per evitar-ho, són aconsellables les cintes o salvaorelles que alliberen les orelles i subjecten la mascareta al cap.

Redacció
Imatge i Font: Consorci Sanitari del Maresme.

Deixa un comentari