Publicat el 06/07/2015

El Festival de Jazz de Premià de Dalt, Jazz en la Nit, va néixer ara farà vint anys amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi.
Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n´hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.
Per celebrar aquest vintè aniversari i  com a tret de sortida es gaudirà de la música de La Locomotora Negra, la Big Band estable més antiga de Catalunya i una de les màximes referències  del jazz tradicional al nostre país.
Es comptarà, també, amb el pianista Lluis Coloma, acompanyat pel pianista alemany  Joerg Hegemann, màxims referents indiscutibles de l’escena internacional del Boogie Woogie.
També actuarà el guitarrista flamenco, Juan Gómez “Chicuelo”, acompanyat per una de les veus que va revolucionar l’escena musical, Marinah. Una trobada que promet injectar nova vida a la rumba d’anada i tornada i transitar pels camins musicals més diversos.
I per concloure, una de les darreres revelacions de la escena a Catalunya,  The Gramophone Allstars on presentaran el seu quart disc, ‘Jazzmaica’,  on busca el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans.


L’organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d’aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.

Deixa un comentari