Publicat el 10/03/2015

El Teatre Zorrilla (carrer del Canonge Baranera, 17) acollirà els dies 12 i 18 de març, a partir de les 16 hores, la Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona 2015. Més d’un centenar d’alumnes de diversos centres d’ensenyament secundari representaran fragments d’obres teatrals. L’objectiu de la mostra és afavorir el creixement de l’interès pel teatre ente els joves com a manifestció educativa i cultural.
Aquesta Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona 2015 neix d’una proposta que va sorgir en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla l’any passat. A partir d’aquí, diversos centres educatius de la ciutat van presentar una proposta a l’Ajuntament per organitzar i recuperar una mostra de teatre feta per l’alumnat de secundària de Badalona tal com s’havia fet anys enrere.
Un cop feta la proposta es va constituir una comissió organitzadora de la Mostra formada per representants dels instituts i centres de secundària, per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, Badalona Cultura i les àrees de Cultura i Ciutadania i d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona. Els centres educatius que hi formen part són Arrels Esperança, Badalonès, Betúlia, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Llauna, La Pineda, Minguella i Santíssima Trinitat.


Centres educatius que actuaran el dia 12 de març
Institut Isaac Albéniz (1r de batxillerat)
‘Lisístrata’, d’Aristòfanes
Escola Arrels Esperança (2n d’ESO)
‘Grease’, versió de Jim Jacobs i Warren Casey
Escola Betúlia (3r d’ESO)
‘Somriures i llàgrimes’, de Rodgers & Hammerstein II
Escola Santíssima Trinitat (2n i 3r d’ESO)
‘Institut La Llauna (2n, 3r i 4t d’ESO i 2n de batxillerat)
‘El camí cap endavant’, de Daniel Nomen i Josep Antoni Armario


Centres educatius que actuaran el dia 18 de març
Col·legi Badalonès (1r d’ESO)
‘Teatre de creació pròpia’, de diversos autors
Institut La Pineda (2n d’ESO)
‘Orfeu i Eurídice’, de Mercè Carbonell (versió clàssica teatralitzada)
Escoles Minguella (4t d’ESO)
‘El malalt imaginari’, de Molière
Institut Júlia Minguell (3r i 4t d’ESO)
‘Voz, música y palabra: la apuesta de Paco Ibáñez’, de diversos autors


Aquesta Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo que, a través dels seus alumnes, ha elaborat diferents propostes per a la imatge gràfica de la mostra. La proposta escollida es donarà a conèixer en el cartell anunciador de la mostra i en el programa de mà.

Deixa un comentari