Publicat el 19/04/2022

La guia recull 35 llibres i vol ser una eina per facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies la tria d’obres que incorporen la perspectiva de gènere

 

 


Si els deixem triar, triaran la plenitud,
aquest és el títol de la guia de lectures per educar en la igualtat, editada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín, tot aprofitant Sant Jordi.
La nova guia recull 35 llibres i vol ser una eina per facilitar als infants, al jovent i a les seves famílies, la tria d’obres que incorporen la perspectiva de gènere i s’allunyen dels estereotips sexistes, LGTBIfòbics i androcèntrics, així com de les mirades discriminatòries per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Entre les obres adreçades al públic infantil i juvenil, hi ha títols com La Caputxeta forçuda, que presenta una Caputxeta forta, apoderada i que es val per ella mateixa; Ara em dic Joana, una història sobre la identitat de gènere o Els homes plorem, on es qüestionen els estereotips associats al gènere home.
La guia també inclou un apartat especialment dedicat a les famílies, amb títols com Ni princeses ni piratesPer educar nenes i nens en llibertat.

Aquesta guia, que porta per subtítol Per una lectura coeducativa i no sexista, es pot trobar en paper a la Biblioteca Municipal i al Tucutuc. La Regidoria d’Igualtat, a més, ha donat a conèixer la seva versió digital a les escoles i AFAs del municipi.
La podeu consultar : https://www.vilassardemar.cat/web/sites/default/files/media/document/GuialiteraturaCoeducativa_NoSexista.pdf

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari