Publicat el 27/08/2018

Una d’elles a la Plana del Mestre, punt de sortida del circuit inclusiu de Premià de Dalt, Circuit Sumant Capacitats que proposa diferents rutes accessibles

Aquest estiu s’han arranjat dos nous espais destinats a l’estacionament de vehicles al marge de la pista carenera: l’aparcament de la Plana del Mestre, a Premià de Dalt, amb un total de 34 places, i l’aparcament de la Roca d’en Toni, a Vilassar de Dalt, amb 28 places.
Les millores han consistit en la delimitació dels aparcaments i de les places de vehicles, l’adequació del ferm i la instal·lació de senyalització amb informació del Parc.

La Plana del Mestre és un bon lloc de partida per visitar l’ermita de Sant Mateu, la font de Sant Mateu o el turó de Baldiri. Des de l’aparcament es pot iniciar un ventall d’itineraris de curta durada que són molt recomanables per al públic familiar i estan adaptats per a persones amb discapacitats motrius i visuals com ara el Circuit Sumant Capacitats de Premià de Dalt.
És també punt de pas dels itineraris SL-C 112 Ruta de l’esquirol, el GR92 o el Meridià Verd.

D’entre les actuacions que es proposen al Pla d’ús públic del Parc de la Serralada Litoral, destaca -i és rellevant per tal de garantir la conservació del territori en harmonia amb la mobilitat- l’adequació d’àrees d’aparcament en diversos punts del territori.

Amb aquestes actuacions es pretén solucionar els problemes derivats de la manca d’estacionament, com ara el col·lapse de certes vies d’accés al Parc o la utilització espontània i irregular d’esplanades.

Foto: Diputació de Barcelona

 

Deixa un comentari