Dues escoles de Badalona obtenen el distintiu d’Escola Verda | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/01/2012

Dues escoles badalonines, l’escola Josep Carner i el centre Mare de Déu de l’Assumpció, han obtingut el distintiu d’Escola Verda atorgat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció és concedeix als centres educatius catalans que durant aquests dos últims cursos escolars s’han format i han desenvolupat un pla de cohesió ambiental i un pla d’acció del centre, definint les actuacions a desenvolupar per incorporar la vessant de la sostenibilitat en el seu currículum educatiu, la gestió del centre i la relació amb l’entorn.


A Badalona l’escola Josep Carner ha aconseguit renovar el seu distintiu degut a la bona continuïtat del seu projecte, centrat en les bones pràctiques ambientals per part de mestres i alumnes, la creació dels delegats mediambientals, l’hort escolar i el compostatge, la reducció de l’alumini en els embolcalls dels esmorzars o l’enjardinament del pati. La renovació del distintiu s’obté després d’avaluar cada tres anys les actuacions realitzades, com a procés de millora contínua i elaborant un nou pla d’acció triennal.


D’altra banda el centre Mare de Déu de l’Assumpció obté el distintiu i pren el compromís de desenvolupar un projecte de millora de la recollida selectiva al centre, de reducció dels residus i del consum energètic, d’accions de comunicació ambiental dins i fora del centre i la creació del comitè ambiental, entre d’altres.


Actualment a Badalona hi ha set centres amb el distintiu d’Escola Verda: les escoles Josep Carner, Antoni Botey, Artur Martorell i Llibertat, i els instituts Badalona VII i La Pineda. El centre Mare de Déu de l’Assumpció s’afegeix a aquest grup d’escoles, que des d’aquest curs formen la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de la ciutat.

Deixa un comentari