Publicat el 30/03/2016

Una empleada de CaixaBank, a través de l´associació de Personal de la Caixa (laSoci) ha col·laborat amb el Projecte Coach, liderat per Fundació Èxit. La professional de l’entitat, ha aportat la seva labor i experiència amb l´objectiu de millorar l´ ocupabilitat dels joves a través del coaching (entrenament personalitzat i confidencial) i del mentoring (desenvolupament de les aptituds
d´acord amb el potencial). 

És una iniciativa que busca millorar la integració escolar, i de retruc, laboral, dels joves d’ entre 16 i 19 anys en situació vulnerable, amb experiències d’abandonament escolar a través dels mètodes de coaching i mentoring. 

Ja és la segona edició del projecte amb participació de l’Associació de Personal de la Caixa . L’any passat amb mentors a Saragossa, Madrid i Barcelona i enguany, a Madrid i Barcelona. Properament s’obriran edicions a Sevilla, Palma i repetiran a les localitats de Saragossa, Madrid i Barcelona. 

El projecte està dirigit a entitats que demostren una sensibilitat social i volen involucrar els seus membres en una acció solidària concreta durant un temps limitat. 

La Fundació Èxit (www.fundacionexit.org) forma als membres d’aquestes entitats perquè puguin ser els coachs d’aquests joves.
D’aquesta manera, el jove té l’oportunitat de conèixer el món de l’empresa per dins, i pot ser també que hi descobreixi la seva vocació. La idea és motivar-lo perquè continuï la seva formació professional. 

D’altra banda, la relació amb aquests joves també enriqueix els formadors, que poden aprendre moltes coses i alhora els obliga a activar noves competències i habilitats de comunicació, de lideratge, etc. 

L’Associació ha acollit aquest projecte dins el Pla d’Acció Social, donant la possibilitat als associats de posar els seus coneixements professionals al servei de col·lectius com els joves en risc d’exclusió que necessiten de suport per poder, en aquest, continuar estudiant i poder trobar feina de qualitat. 

En aquest sentit, el Projecte Coach s’engloba justament en el conjunt d’activitats que, sota l’epígraf prou explicatiu -compartir el talent-, del qual també en formen part el certamen literari Mira’m als ulls, les sessions d’Internet per a la gent gran o el programa E.F.E.C. d’educació financera a les escoles de Catalunya.

Deixa un comentari