Publicat el 12/11/2020

Entre les accions que s’han dut a terme hi ha el manteniment de les franges perimetrals a les urbanitzacions i la reparació de les pistes forestals

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Dosrius ha començat a executar les primeres mesures incloses en el nou Pla municipal de Prevenció d’Incendis (PPI) 2020-2025 aprovat de forma definitiva el passat mes d’octubre, un dels projectes més estratègics del mandat en terme de preservació i potenciació de l’entorn natural del municipi.
Maribel Forné, regidora de Medi Ambient, avança que “aquest projecte és vital per a garantir en un municipi amb una orografia tan particular com la nostra la seguretat de tots els nostres habitants, tant del nucli com de les urbanitzacions, i protegir el nostre bosc i el nostre patrimoni natural”. En aquesta línia, Maribel Forné apel·la a la col·laboració i implicació dels veïns i veïnes “complint aquelles mesures de prevenció i preparació que estableix la llei per reduir el risc d’incendis”.

Manteniment de les franges perimetrals contra incendis
Entre les primeres accions que ha començat a executar el consistori en el marc del nou PPI hi ha el manteniment de les franges perimetrals contra incendis a les urbanitzacions. En total, s’ha actuat sobre una superfície de 16,45 hectàrees de bosc.
Aquestes infraestructures -d’un mínim de 25 metres d’amplada- són bàsiques per a la protecció de les urbanitzacions en cas d’incendi forestal, oferint una escut capaç de retardar o impedir l’arribada del foc al nucli urbanitzat. És per això que en el marc d’aquest pla s’ha treballat sobre aquestes franges desbrossant el sotabosc, garantint una distància de 6 metres entre arbres (sense contacte entre copes), i evitant una continuïtat entre el sotabosc i les copes dels arbres.

Reparació de les pistes forestals
Mentrestant, l’Ajuntament també ha realitzat la reparació de 10 pistes forestals, una infraestructura prioritària en cas de necessitat de pas per als cossos d’emergències i extinció d’incendis. En concret, s’han realitzat tasques d’anivellament i fixació del ferm, eliminant xaragalls i altres desperfectes causats per l’erosió.

En total s’han reparat 20,40 quilòmetres de pistes repartides al llarg de tota l’àrea forestal del municipi. Aquestes tasques s’han realitzat atenent les prescripcions informades per l’Oficina Tècnica del parc Natural del Montnegre i Corredor.

 

Deixa un comentari