Publicat el 27/10/2020

L’Ajuntament fa una crida a extremar les precaucions i a complir totes les mesures de seguretat establertes per la Generalitat de Catalunya durant la castanyada i les visites als cementiris

Enguany la festivitat estarà condicionada per la pandèmia de la Covid-19, fet que ha obligat a la Generalitat de Catalunya a establir un protocol i unes mesures de seguretat d’obligat compliment per a tota la població per tal d’evitar el contagi i la propagació del coronavirus durant la castanyada i les tradicionals visites als cementiris.

Si celebreu la castanyada, seguiu les següents pautes:
– No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades (“botellón”) a la via pública.
– Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
– Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari  i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració, atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte.  No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans.
– No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
– No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
– Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
– Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

I si aneu al cementiri, seguiu les següents pautes:
– Respectar les indicacions sobre l’aforament en els cementiris de forma que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5m2.
– Seguir les indicacions d’entrades i sortides, així com els recorreguts indicats, mantenint sempre la distància interpersonal de 1,5m.
– És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
– Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.
– Les persones hauran d’entrar d’una en una als lavabos, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
– No es pot menjar ni beure als cementiris.
– Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.
– En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

 

Deixa un comentari