Dosrius. Endesa integra en l’entorn natural part de la xarxa elèctrica de baixa tensió en aquesta comarca del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/04/2012

Endesa ha finalitzat recentment diverses actuacions a Dosrius, a la comarca del Maresme, amb l’objectiu d’integrar part de la xarxa elèctrica de baixa tensió que discorre per zones boscoses del terme municipal en el seu entorn natural, en concret al nucli de Canyamars, situat entre les serres del Corredor i de Montalt. Alhora, el reforç de la xarxa permet millorar la qualitat del subministrament als clients.
En concret, l’actuació ha consistit en la substitució de l’habitual línia de baixa tensió, que consta de tres cables paral·lels, per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia. Així, s’han instal·lat gairebé quatre quilòmetres de cablejat nou i cinc pals de nou metres d’alçada. La inversió, aportada íntegrament per la Companyia, ha estat de 41.800 euros.
A través d’aquest canvi també es dota el municipi de Dosrius d’una renovada xarxa de baixa tensió, molt més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres elements externs.
La renovació de la xarxa ha implicat la retirada de 482 aïlladors de porcellana i vidre, a més de quatre suports de fusta, els quals seran tractats seguint els procediments mediambientals de la Companyia, que aposta per la sostenibilitat.
Aquest conjunt d’actuacions forma part del pla per a la millora tecnològica de les infraestructures de baixa tensió de la comarca. En total, la Companyia ha focalitzat les seves reformes en vuit municipis, ja que, a més de Dosrius, també se’n han fet a Alella, a les zones del Torrent de Catà i el Rial d’en Botifarra d’Arenys de Mar, la urbanització Can Lloberas de Cabrils, la zona de Can Ginebra i els afores de Sant Iscle de Vallalta i la zona Roca de la Nao i els afores de Sant Andreu de Llavaneres.

Deixa un comentari