Dosrius. CiU denuncia que l’Ajuntament de Dosrius es gasti 660.000 euros en rehabilitar un edifici en ruïnes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/01/2012

El grup municipal de CiU a Dosrius ha presentat una sol·licitud a l’Ajuntament de en què demana  que s’obri un expedient de disciplina urbanística sobre l’edifici protegit de la Torre de les Aigües, que es troba en molt mal estat de conservació. CiU vol que la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de a la Generalitat dictamini què s’ha de fer amb l’edifici. La finca, valorada en 154.000 euros, des de principis del 2011, pertany a l’Ajuntament, gràcies a la donació d’Aigües de Barcelona.


L’Ajuntament té pressupostats 667.000 euros per a restaurar l’edifici que “amenaça perill d’esfondrament”, xifra que el grup de CiU considera “extremadament elevada tenint en compte el seu lamentable estat i el mal moment econòmic.”


El regidor de CiU, Antoni Valls, que vol informar la Generalitat de la situació de edifici, apel·la al criteri dels tècnics per a decidir el futur de la finca. Valls apunta que “una opció podria ser conservar únicament els elements arquitectònics de valor cultural (la torre o almena), enderrocant la resta de l’edifici i aprofitar l’espai, situat al costat de la riera, i que compta amb una zona de plataners, com a parc ecològic integrat al sistema de rieres. Tanmateix, si econòmicament o tècnicament resultés inviable mantenir aquest element arquitectònic, entén que el més coherent seria l’enderroc de l’edifici i recuperar l’espai als efectes esmentats”.


 

Deixa un comentari