Publicat el 20/11/2023

Coincidint amb el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, Dosrius presenta un programa que destaca la importància de combatre les violències masclistes i reclama la seva abolició

 

 

Durant els mesos de novembre i desembre, l’Ajuntament proposa un seguit d’activitats que es faran de la mà amb l’Associació de Dones de Dosrius i altres entitats com l’Espai Dona, l’Escola Castell de Dosrius i l’Institut Els Roures, activitats que reforcin el compromís amb la prevenció i erradicació de qualsevol forma de violències que afecti els drets i la dignitat de les dones.

El punt àlgid del programa serà el 25 de novembre, quan la façana de l’ajuntament s’il·luminarà de color lila en senyal de respecte a les víctimes de violència masclista. Durant aquest dia, es realitzarà un taller per pintar sabates vermelles com a símbol del dolor de les dones assassinades per aquesta problemàtica social. A més, es llegirà el manifest oficial, es guardarà un minut de silenci i s’encendran espelmes en record de les víctimes.

Les activitats continuarà després del 25N, amb la població convidada a seguir amb les reivindicacions i les activitats de sensibilització per fer visibles totes les formes de violència masclista.
L’Espai Dona posarà a disposició una bústia per compartir situacions violentes, s’oferirà un curs d’autodefensa femenina i es programarà l’espectacle reivindicatiu “Roig quasi invisible”, que aborda temes com el maltractament.
Els centres educatius locals, com l’Escola Castell de Dosrius i l’Institut Els Roures, també participaran amb tallers de contes i xerrades sobre igualtat i no-violència.
A més, l’ajuntament destaca que està treballant en plans per millorar la igualtat i reduir la discriminació de gènere, incloent el Pla de Coeducació, el Pla Local d’Igualtat i el nou Protocol d’assetjament sexual i per raó de gènere.

Les activitats estan finançades per l’Ajuntament de Dosrius, amb suport de crèdits de l’Àrea d’Igualtat i la Diputació de Barcelona, així com del Ministeri d’Igualtat, la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere i el Bibliobús Montnegre de la Diputació de Barcelona.
Per a més informació sobre el programa, podeu consultar aquí.

 

Redacció

 

Deixa un comentari