Publicat el 18/05/2022

Les activitats proposades són gratuïtes però cal inscripció prèvia a través del WhatsApp 674 951 891

 

 

 

 

El dissabte 28 de maig es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones arreu del món, amb l’objectiu de visualitzar la desigualtat entre dones i homes en termes de salut, així com proposar mesures que afavoreixin la igualtat.

Premià de Dalt també ho celebra i la regidoria d’Igualtat ha programat dos tallers amb el suport de la Diputació de Barcelona: Biodansem en família, a càrrec d’Elena Lázaro, i Cuidem la nostra nena interior, a càrrec de Ruth de Diego.

Dimecres  25 de maig arrenca la primera de les quatre sessions de Biodansem en família.
S’adreça a famílies amb infants de 3 a 5 anys i es farà al gimnàs de l’Institut-Escola Santa Anna els dimecres 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny de 18 a 19 hores.
La música, el moviment i el joc condueixen els infants per un món ple de sorpreses on compartir, expressar i aprendre formen part de la descoberta dels seus potencials. Així les famílies participen d’aquest aprenentatge experimentant noves formes de relacionar-se i reforçant els vincles afectius. Elena Lázaro és facilitadora mètode BIODANZA SRT, i especialitzada en biodansa per a infants i joves.

També comença el 25 de maig el segon taller programat per a commemorar el Dia Internacional per a la Salut de les Dones.
Aquest tindrà lloc les tardes del 25 de maig i 1 de juny, de 18 a 20h, a la sala noble de l’antic Ajuntament (plaça de la Vila, 1). I els matins, el 27 de maig i 3 de juny de 10 a 12 hores, al Casal Santa Anna.

La regidoria d’Igualtat ens proposa un treball de Cercle de dones, amb un petit viatge a la infància, per connectar amb la dona que soc actualment i prendre consciència de la meva nena interior, apuntant a la imatge que vull de mi mateixa mitjançant la tècnica de les constel·lacions sistèmiques. L’activitat es a càrrec de Ruth de Diego -treballadora social i antropòloga social i cultural, formada en teràpia Gestalt i constel·lacions sistèmiques- del Centre JMCHARLES.

Tots els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia a través del WhatsApp 674 951 891.

La història d’aquest dia es remunta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud que va tenir lloc a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

La perspectiva de gènere en la salut permet donar visibilitat fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut.
D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari