Publicat el 17/07/2015

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de la Divisió d’Investigació
Criminal del Cos de Mossos d’Esquadra va alliberar el passat dissabte una dona de 26 anys i de nacionalitat espanyola segrestada quan entrava al seu immoble, ubicat a l’Eixample de Barcelona. En el dispositiu que es va dur a terme amb la participació del Grup Especial d’Intervenció es va poder detenir a un dels segrestadors, de nacionalitat colombiana i 42 anys.
Els fets es remunten al passat 10 de juliol quan dos homes d’origen colombià i
armats amb una arma de foc tipus pistola van assaltar a la jove i al seu company sentimental al portal de casa seva quan venien de comprar.
Els segrestadors, que en tot moment es van mostrar molt violents, els van obligar a entrar al pis i allà un d’ells va agredir a la parella de la víctima amb un ganivet de cuina causant-li una ganivetada a l’esquena i talls als braços. En la mateixa acció va intentar tallar-li un dit sense èxit mentre li reclamava 15.000 euros en compensació al que presumiblement hauria estat una transacció fallida de droga.
Els autors en veure que no podrien aconseguir els diners exigits van segrestar a la noia i van iniciar comunicacions telefòniques amb diferents familiars d’aquesta.
Des del primer moment els segrestadors van deixar clar a l’entorn de la jove que si volien que aquesta noia fos alliberada sana i estalvia havien de fer efectiu el pagament.
Arran de les denúncies de diferents familiars de la víctima a la comissaria dels
Mossos de l’Eixample de Barcelona, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions va activar immediatament el protocol existent per casos d’aquest tipus per tal
d’identificar i detenir als responsables dels fets i es van assignar dos negociadors al cas amb l’objectiu d’assessorar als familiars de la víctima i alliberar-la el més aviat possible.
Fruït d’aquestes negociacions i veient la perillositat amb la que actuaven els
autors dels fets, el dissabte 11 de juliol pels volts de les deu de la nit, es va
precipitar un dispositiu policial que va permetre alliberar a la víctima quan tres dels segrestadors la transportaven en un vehicle. La ràpida actuació policial va
permetre alliberar a la jove i detenir a un dels segrestadors allà mateix. Els altres dos ocupants del vehicle van fugir del lloc dels fets a gran velocitat, fent cas omís a les indicacions dels funcionaris policials.
Hores mes tard, fruit de les gestions d’investigació es va poder determinar el
domicili on havien tingut retinguda a la víctima durant 34 hores, un immoble situat al barri de Sant Josep de L’Hospitalet de Llobregat. La propietària d’aquest pis, de 36 anys i nacionalitat colombiana, va poder ser identificada com una de les persones que va custodiar la jove durant el seu captiveri i va ser detinguda dimecres a la tarda a L’Hospitalet.
El primer detingut ja ha ingressat a presó per ordre del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona i la dona arrestada està previst que passi a disposició judicial en les properes hores.

Deixa un comentari