Divuitena jornada del CDIAP del Maresme –El desig de comunicar: un camí cap al llenguatge- | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/03/2011

Al voltant de quatre cents professionals (logopedes, psicòlegs, pedagogs, educadors…etc) han assistit el passat dilluns a la divuitena jornada organitzada pel CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) del Maresme que aquest any tenia com a títol: “El desig de comunicar: un camí cap al llenguatge”.
La jornada ha complert amb l’objectiu de reflexionar sobre tots aquells aspectes que faciliten i potencien l’interès i el desig de comunicar a la primera infància, així com importància del vincle afectiu i de les primeres interaccions amb el nadó.
Desenvolupament de la jornada
L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la coordinadora del CDIAP del Maresme, Laia Serras, acompanyats pel president de la Fundació el Maresme, Ferran Rodríguez, han introduït la trobada que ha començat amb la ponència de Rafael Villanueva, coordinador clínic del CDIAP de Granollers i Caldes, sobre: “llenguatge i vincle en la primera infància”.
A continuació, la psicòloga clínica i logopeda del CDIAP Baix Montseny, Mercè Rueda, ha desenvolupat la ponència: “Jugar per al nen, és pensar en veu alta”, just després la mestra d’Educació Especial i logopeda de l’escola l’Arboç de Mataró-Fundació el Maresme, Txell Tuxans, ha fet una presentació i ha passat un vídeo sobre com el joc de falda és un exemple per potenciar la comunicació a la primera infància.
Ja a la tarda s’han pogut escoltar dues comunicacions més. La primera a càrrec de les logopedes del CDIAP del Maresmes Agnès Vicente i Alina González amb l’enunciat: “la intervenció del logopeda en el CDIAP” i la segona obra de les mestres d’Audició i Llenguatge i d’Educació Especial, Judit Tirado de l’Escola Germanes Bertomeu de Mataró i Sònia Gonzalvo de l’Escola Quatre Vents de Blanes, amb el títol “l’audició i el llenguatge a l’escola ordinària”.
Tant al matí com a la tarda, les xerrades han acabat amb un animat col•loqui obert als assistents moderat per la logopeda del CDIAP del Maresme Eva Comas.
Objectius del CDIAP del Maresme
El CDIAP del Maresme és un servei de la xarxa pública d´atenció integrat en el Sistema Català de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya. Està adreçat a atendre els infants de 0 a 6 anys, de la comarca del Maresme, que presenten algun tipus de trastorn, discapacitat, disfunció o disharmonia en el seu desenvolupament, o que es troben en situació de risc de patir-la.
L´objectiu del CDIAP és atendre les famílies preocupades per  qualsevol aspecte del desenvolupament del seu fill. Es treballa per a poder prevenir, diagnosticar i tractar les dificultats que puguin presentar aquests infants i acollint i orientant les consultes dels pares.
El CDIAP del Maresme té la seu central a Mataró, i dos punts d’atenció a Arenys de Mar i El Masnou.
www.fundaciomaresme.com

Deixa un comentari