Publicat el 05/12/2014

El Servei Comarcal de Joventut, que és qui gestiona el programa Fórmula Jove al Maresme, ha apostat per l´agricultura ecològica com a oportunitat per a aquells joves que es troben en una situació d´inactivitat, tenen una baixa qualificació formativa i estan altament motivats per canviar la seva situació actual.
Precisament, tal i com es va explicar a l´inici del programa, l´agricultura ecològica es considera un sector emergent al Maresme que, amb una formació adequada, pot ser una clara alternativa professional.
Els 15 joves participants segueixen un programa formatiu que inclou 90 hores de formació específica en horticultura ecològica en una horta de Cabrera de Mar, 15 hores de català, 15 hores de TIC, 8 hores de manipulació d´aliments, 15 hores de competències transversals i aproximació al món laboral i 70 hores de pràctiques.
D’altra banda, a partir del conveni signat amb el CCM, les pràctiques es realitzen a les empreses agroecològiques: Aurora del Camp SCP (El Masnou), El Petit Bané, Hortganic ( Vilassar de Mar), Can Lloric (Canet de Mar), Horta Pla de Munt (Palafolls), Horta de la Mercè (Tordera) i Els hortets de Cabrera (Cabrera de Mar).

Deixa un comentari