Publicat el 17/10/2017

El festival presenta una secció oficial amb 250 curtmetratges que es podran veure als tres teatres municipals. Alemanya és el país convidat d’aquesta edició que se celebrarà del 20 al 29 d’octubre

El pròxim divendres 20 d’octubre s’inaugura una nova edició de Filmets Badalona Film Festival, un festival de referència a nivell mundial en l’àmbit dels curtmetratges que enguany presenta una secció oficial amb 250 curtmetratges procedents dels cinc continents i amb més de 4.000 pel·lícules inscrites i visionades pel jurat de selecció.

La presentació del festival ha tingut lloc avui i ha comptat amb la presència del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez; de la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; del conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta; i del director del festival, Agustí Argelich.

El Festival se celebrarà del 20 al 29 d’octubre de 2017. En les sessions de competició es projectaran més de 44 hores de cinema. Per primer cop, hi haurà projeccions en els tres teatres municipals: Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante. El Centre Cultural El Carme serà la seu de xerrades i trobades professionals. També hi haurà una sessió que es farà a l’Institut francès de Barcelona. El país convidat en aquesta edició de 2017 és Alemanya.

La pel·lícula que obrirà el festival FILMETS serà “La femme et le TGV” protagonitzada per Jane Birkin. El festival s’inaugurarà oficialment el divendres dia 20 d’octubre, a les 22 hores, al Teatre Zorrilla. Enguany la sessió inaugural també serà oberta a la ciutadania (aforament limitat).

La Cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre, a les 22 hores, al Teatre Zorrilla. El lliurament dels premis als guanyadors i guanyadores del festival serà emès en directe per Televisió de Badalona.
El diumenge 29, a les 17 hores, es projectaran al Teatre Zorrilla totes les pel·lícules que hagin obtingut el premi Venus de Badalona.

Algunes de les projeccions que es podran veure en aquesta edició han estat guardonades en altres certàmens de renom i a la pantalla es podran veure rostres de fama mundial com Claudia Cardinale, Jane Birkin, John Hurt i James Brolin.
Entre els artistes catalans cal destacar Francesc Orella, Lluís Marco, Nora Navas, Marta Marco, Miky Esparbé, Joan Pera, Roger Pera, Miquel Sitjar i Lloll Bertran entre d’altres. De la resta de l’Estat cal posar de relleu la participació de Pedro Casablanc, Antonio Dechent, Carlos Areces, macarena García o Rosario Pardo, entre d’altres.

FILMETS Badalona Film Festival està organitzat per l’empresa municipal Badalona Comunicació.

Per a més informació: www.festivalfilmets.cat

 

Deixa un comentari