Publicat el 29/07/2015

El proper diumenge 2 d’agost començarà al Centre Cívic la Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n) el XLI Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Badalona – IV Memorial Miquel Castellà i Gili. Aquest torneig ha estat organitzat pel Club d’Escacs Sant Josep amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs.
Les partides del torneig es jugaran diàriament, al Centre Cívic La Salut, del 2 al 10 d’agost, a partir de les 17 hores (excepte en la darrera jornada, el dia 10, que s’iniciaran a les 17.45 hores).
Aquesta és la quaranta-unena edició consecutiva d’aquest torneig que porta el nom de la ciutat i de Miquel Castellà, en reconeixement a l’expresident del Club d’Escacs Sant Josep, i en què participen, entre d’altres, grans mestres, mestres internacionals, mestres FIDE, mestres d’escacs i mestres catalans.
El Ciutat de Badalona forma part del XII Circuit Català d’Oberts Internacionals i és puntuable per al rànquing de l’ELO (català), FEDA (espanyol) i FIDE (internacional).
Pel que fa al sistema de joc, es juga pel sistema suís a 9 rondes (ronda diària). Aquest any els escaquistes es divideixen en tres grups: grup A (llicència FIDE), grup B (ELO igual a 2200 i fins a 1900) i grup C (1899 i inferior).
L’Obert Internacional Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de tot l’Estat, tant per la qualitat del joc com per la quantitat dels participants ja que hi poden jugar fins tres-cents escaquistes.
En aquesta edició hi participaran jugadors del Regne Unit, Angola, Argentina, Armènia, Bangladesh, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, Dinamarca, Estònia, França, Holanda, Índia, Itàlia, Kuwait, Lituània, Mèxic, Noruega, Perú, Polònia, Rússia, Suècia, Ucraïna i Veneçuela, entre d’altres països.
Des de la primera ronda, les partides de les sis primeres taules es poden seguir en directe a Internet per mitjà del web
www.ajedreznd.com, www.openbadalona.com i www.fcde.org.


El lliurament de trofeus serà dilluns 10 d’agost, a les 22.15 hores, al mateix Centre Cívic la Salut (un cop acabada la final).

Deixa un comentari