Publicat el 19/03/2014

En el recital hi participaran tretze poetes i un músic provinents d’arreu del territori, entre els qualls cal destacar Feliu Formosa, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i David Castillo, que dirigeix des del 1989 el suplement cultural de l’Avui.
En el recital hi participaran al costat de poetes joveníssims, com ara la mataronina Chantal Poch i el barceloní Guim Valls, i de les poetes Dolors Martí, santvicentina, i Lita Palomera, mataronina, ambdues alumnes del taller d´escriptura organitzat per la Biblioteca La Muntala, el garriguenc Misael Alerm i l´osonenc Carles Dachs, Premi Joan Duch de Poesia —ambdós oscil·len a l´entorn dels vint-i-cinc—, els ponentins Amat Baró i Víctor Verdú, Premi Les Telúries, el palmesà Carles Rebassa, Premi Ausiàs March, la tortosina Conxita Jiménez, l´olotí David Caño, Premi Amadeu Oller de Poesia, i, finalment, David Castillo, barceloní, i Feliu Formosa, sabadellenc, ambdós guanyadors del Premi Carles Riba.
Hi haurà un intermedi musical a càrrec del poeta i cantant almacellenc Xavier Baró, que interpretarà cinc poemes seus i un de Jacint Verdaguer, que musicà.
Dia: diumenge 23 de març
Hora: les 7 de la tarda
Lloc: Centre Cívic el Gorg
L´organització de l´acte va a càrrec de la Biblioteca Municipal La Muntala que ha encarregat el seu disseny a Pius Morera, filòleg, poeta i conductor del programa de ràdio Aparador de Poesia.
La composició que il·lustra el cartell de l´acte és obra del poeta garriguenc Misael Alerm Pou. Es tracta -diu l´autor- d´“una aproximació a les imatges petites, no per allò que tenen d´insignificants, sinó per les històries que són capaces de desplegar. Una aproximació a les particularitats locals, doncs, que es perden cada vegada amb més rapidesa. Recuperar-les i descobrir les veus que s´hi amaguen: una de les feines de la poesia contemporània”.

Deixa un comentari