Publicat el 18/05/2018

Unió de Pagesos demana el compromís de l’Administració amb el sector apícola amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre la importància de les abelles i a promoure’n mesures de protecció.

Unió de Pagesos, juntament amb els quatre associacions d’apicultors catalanes i la Cooperativa Apícola de Tarragona, participa dels motius que han conduït les Nacional Unides ha designar el 20 de maig Dia Mundial de les Abelles, del qual aquest proper diumenge se n’estrenarà la celebració.
L’organisme internacional reconeix l’urgent necessitat de promoure accions per protegir les abelles i altres polinitzadors davant diversos factors que les posen en perill, com els canvis en l’ús de la terra, el mal ús de plaguicides, la contaminació, les plagues, les malalties i el canvi climàtic.

La celebració d’aquest dia per part de la comunitat internacional té per objectiu contribuir a la sensibilització sobre la importància de les abelles i a promoure’n mesures de protecció. És en aquest sentit, que cal recordar que també a Catalunya les abelles exerceixen un rol  fonamental en la producció sostenible d’aliments i la nutrició. Així, el sindicat vol fer parar atenció en l’activitat apícola catalana, tant pel seu valor social i econòmic com per al seva aportació a la salut dels ecosistemes.

En aquesta línia, el sindicat demana el compromís de l’Administració amb aquesta activitat perquè ajudi en la lluita contra tots els factors que amenacen les abelles, també, particularment a Catalunya, l’impacte que està causant l’entrada de la vespa asiàtica, espècie invasora, i la coexistència amb l’abellerol, ocell protegit.

Actualment a Catalunya, segones dades del Departament d’Agricultura, hi ha 1.183 apicultors, l’activitat dels quals suposen més de 115.000 arnes —bàsicament transhumans—, d’aquests 343 són considerats apicultors professionals, els quals menen més de 150 arnes.

 

 

Deixa un comentari