Publicat el 06/05/2016

El proper diumenge 15 de maig arriba una nova edició de l´Aplec de l´Erola d´Hortsavinyà amb novetats destacades com la construcció d´una pila de carbó d´alzina com es feia antigament, a càrrec de l´estudiós Cèsar Gutiérrez i Perarnau, que farà una demostració d´aquesta tècnica ancestral (autor del llibre ´El carboneig´. Ed. Altafulla. Premi sobre la Defensa, Divulgació i Estudi del Medi Natural del Montseny).

També destaca que enguany hi haurà animació infantil amb l´espectacle d´humor ´Punch´, de la Cia. Catastrofer, una ruta guiada per conèixer el Camí de les Costes, i una marxa de muntanya d´11 quilòmetres amb sortida de Pineda.

L´Aplec de l´Erola també té els actes tradicionals com ara el mercat de productes naturals, sardanes, missa i cant dels goigs a l´Erola, l´actuació del grup Radiokuartet, i la participació dels Gegantons d´Hortsavinyà, i els Gegants de Pineda i Palafolls. També es podrà degustar ratafia i cervesa natural feta al Montnegre, formatges i altres productes artesans. A 2/4 d´1 del migdia es farà la missa, celebrada per Mossèn Josep Casellas i es podran veure les obres de millora de l´Església de Sant Llop. Tots els actes són gratuïts. Durant l´aplec hi haurà servei de bar amb cafè i begudes, i es farà el dinar popular a l´esplanada. 

L´aplec reuneix en un espai de gran bellesa, als veïns del Montnegre, però també a persones que van haver marxar d´Hortsavinyà buscant una vida millor als pobles del litoral o de la falda del Montseny. Actualment, a l´aplec hi van veïns de tots els pobles de la rodalia com ara Pineda, Calella, Sant Pol, Tordera i Palafolls entre altres.

L´Aplec de l´Erola està coordinat per l´Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d´Hortsavinyà, l´Ajuntament de Tordera, la Diputació de Barcelona, els veïns i l´escola, així com diversos estaments, entitats i particulars.

Trobareu tota la informació a www.caudepineda.wix.com/aplecdelerola

Deixa un comentari