Publicat el 08/06/2020

El BOE del 23 de maig estableix una distància mínima de 2 metres. El servei de socorrisme es posarà en marxa el 15 de juny

La distància social a les platges de Mataró entre persones que no convisquin ha de ser d’un mínim de quatre metres a la sorra. Així ho estableix el decret municipal que regula, a partir d’aquest dilluns, l’ús recreatiu de la platja, coincidint amb l’entrada de l’àrea metropolitana de Barcelona en la fase 2 de la desescalada.

Això és el doble dels dos metres de distanciament que fixa el govern espanyol a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 23 de maig. El consistori interpreta que cal sumar als dos metres de distanciament social els quatre metres quadrats per banyista que el Ministeri de Sanitat fixa com a fórmula de càlcul perquè els municipis puguin determinar quin és l’aforament màxim de cada platja.
Fonts municipals expliquen que el distanciament és aplicable a persones que no convisquin, independentment de si van a la platja soles o en grup. La majoria de municipis fixen els dos metres de distanciament recomanat, tot i que en alguns casos, com a Barcelona, apliquen parcialment la distància dels quatre metres, quan és entre grups, per facilitar la mobilitat.

L’Ajuntament de Mataró recorda aquesta i altres mesures a través de la megafonia de la platja a partir d’aquest dilluns, a l’espera que es pugui tancar també la contractació d’agents cívics per fer tasques de control d’aforament i informació als usuaris de les platges. A més, s’està estudiant la contractació de sistemes tecnològics que ajudin a fer aquest control.

La capital del Maresme ha obert aquest dilluns les platges del Varador, Sant Simó, El Callao i Ponent, no només al bany, sinó també per a passejar-hi i fer esport. A diferència de la majoria de municipis costaners, Mataró havia mantingut tancades les platges també en fase 1 i tampoc s’hi podia transitar.

El servei de neteja i algunes guinguetes estan ja també operatives, mentre que el servei de socorrisme es posarà en marxa el 15 de juny. Al passeig marítim, el tram entre el Port de Mataró i la riera de Sant Simó, a l’extrem nord del municipi, segueix tancat al pas de vehicles per afavorir el passeig i garantir la distància social.

ACN Mataró

Deixa un comentari