Dissabte 26, jornada per conèixer la malaltia de Sensibilitat Química Múltiple | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/05/2012

El 26 de maig Vilassar de Mar celebra una jornada sobre Sensibilitat Química Múltiple (SQM) per donar a conèixer en què consisteix aquesta malaltia, què la provoca, i quins efectes físics i socials comporta en les persones que la pateixen. La jornada, organitzada per l’Ajuntament, ha estat impulsada per Pilar Remiro, una de les afectades.


Les persones amb SQM pateixen pèrdua progressiva de tolerància a agents químics tant diversos i comuns com productes de neteja, colònies, dissolvents, certs aliments, medicaments, locions d’afaitat, cosmètics, etc. L’únic tractament que tenen és allunyar-se dels ambients tòxics. Per això, un requisit indispensable per assistir a la jornada és no fer servir perfums, ni desodorants, ni cremes aquell dia ja que són productes que danyen la salut dels afectats per la malaltia.


Diferents ponències
A les 10 del matí, a la sala cultural Roser Carrau, l’alcalde de Vilassar de Mar i la regidora de Serveis Socials, Família i Gent Gran seran els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada,
que comptarà amb tres ponències i una taula rodona. La primera de les conferències anirà a càrrec de l’escriptor i periodista especialitzat en salut, Miguel Jara, que parlarà de l’SQM i les malalties mediambientals. La vilassarenca Pilar Remiro, afectada per la malaltia, explicarà a les 11 h en quina situació viuen les persones que la pateixen i la necessitat de control mediambiental, i a les 11.45 h la doctora Pilar Muñoz-Calero donarà la visió mèdica de la malaltia. La jornada es clourà a les 12.30 h amb una taula rodona.


Pilar Remiro
La vilassarenca Pila Remiro, en situació d’invalidesa absoluta concedida per l’INSS en primera instància per les malalties de fibromiàlgia, fatiga crònica i SQM s’ha convertit en una de les persones més reivindicatives que lluita pel reconeixement de la malaltia i els drets de les persones que la pateixen.

Deixa un comentari