Publicat el 30/07/2014

El proper dissabte 2 d’agost, a les 16.30 hores, començarà al Centre Cívic la Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n) el XXXX Obert Internacional d’Escacs de Badalona – III Memorial Miquel Castellà i Gili. Aquest torneig ha estat organitzat pel Club d’Escacs Sant Josep amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració, entre d’altres, de la Federació Catalana d’Escacs. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde accidental i regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado.


Les partides del torneig es jugaran diàriament, al Centre Cívic la Salut, a les 17 hores, a partir del dia 2 i fins al dissabte 10 d’agost, dia en que es farà la final.
Aquesta és la quarentena edició consecutiva d’aquest torneig que porta el nom de la ciutat i de Miquel Castellà, en reconeixement a l’expresident del Club d’Escacs Sant Josep, i en què participen, entre d’altres, grans mestres, mestres internacionals, mestres FIDE, mestres d’escacs i mestres catalans.
El Ciutat de Badalona forma part de l’XI Circuit Català d’Oberts Internacionals i és puntuable per al rànquing de l’ELO (català), FEDA (espanyol) i FIDE (internacional).


Pel que fa al sistema de joc, es juga pel sistema suís a 9 rondes (ronda diària). Els escaquistes de més nivell pertanyen als dos grups següents (trams ELO):
1.- Grup A: vàlid per ELO, FCE, FEDA i FIDE i per normes internacionals. Exclusiu per a jugadors amb llicència i ELO FIDE en vigor.
2.- Grup B: 2099 ELO igual o inferior. Vàlid nomes per ELO català. Obert a tots aquells jugadors amb llicència FCE, FEDA i FIDE, amb un ELO FIDE_FEDA màxim de 1999 o un ELO català màxim de 2099.


L’Obert Internacional Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de Catalunya, tant per la quantitat dels participants com la qualitat del joc, ja que ocupa el cinquè lloc del rànquing nacional i hi participen uns tres-cents escaquistes.
Des de la primera ronda, les partides de les cinc primeres taules es poden seguir en directe a internet per mitjà del web
www.ajedreznd.com, www.openbadalona.com i www.fcde.org.

El lliurament de trofeus serà diumenge 10 d’agost, a les 21.45 hores, al mateix Centre Cívic la Salut (un cop acabada la final). L’acte comptarà també amb la presència de l’alcalde accidental i regidor de l’Àrea de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado.

Deixa un comentari