Dissabte 17 de setembre arriba a Badalona l’exposició DOMO centrada en el coneixement de les meduses | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/09/2011

Es tracta d’una exposició sobre el projecte Medusa que impulsa l’Agència Catalana de l’Aigua juntament amb l’Institut de Ciències del Mar


La instal·lació d’aquesta mostra a Badalona es fa en el marc del Projecte Medusa que l’Agència Catalana de l’Aigua du a terme en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICM–CSIC) i amb alguns ajuntaments costaners, com és el cas de Badalona.


El Projecte Medusa es va iniciar a l’estiu de 2007 amb l’objectiu d’estudiar la proliferació de meduses al litoral mediterrani. Si bé, la proliferació d’aquests organismes és un fenomen natural, la seva presència pot ocasionar problemes als banyistes durant la temporada de bany. És per aquest motiu que un altre dels objectius del projecte se centra en la difusió pública del projecte.
En concret, el proper dia 17 de setembre es preveu que a la Rambla, davant de l’Escola del Mar, s’instal·li una carpa que anomenen Domo on s’explica “tot allò que cal saber sobre les meduses”.
 L’horari de l’exposició anirà de les 10 hores fins a les 20:30 hores.


Durant aquest dia es muntarà un joc de la medusa, s’hi penjaran pòsters explicatius sobre les meduses i dins de la carpa Domo es podrà veure un video explicatiu sobre les meduses. També hi haurà aquaris amb meduses i un grup de científics del Projecte Medusa atendran a tothom que vulgui saber-ne més sobre aquests éssers.
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha declarat que “convido a que tothom que estigui interessat en conèixer més sobre les meduses, el seu hàbitat i les seves característiques, s’apropi el proper dissabte a aquesta exposició perquè segur que descobrirà moltes coses de les meduses que ens eren totalment desconegudes com la gran varietat que podem trobar al Mediterrani”. A més ha afegit, “ Badalona participa en aquest projecte Medusa per trobar les causes de la seva proliferació i poder així donar una informació més acurada als usuaris de la platja, prevenir i poder actuar quan la seva presència és massiva a les zones de bany i causen algunes molèsties als banyistes”.

Deixa un comentari