Publicat el 08/09/2014

Les danses tradicionals representen desenes de valors: la cultura, la feina en equip, la identitat, la tradició, etc. I, entre elles, la sardana, considerada dansa nacional de Catalunya, n’exemplifica alguns d’específics com la solidaritat, la igualtat o la unitat. Els darrers estudis sobre aquesta tradició popular però encara han obert més el ventall de valors que els homes de la Renaixença ja van atorgar a aquest ball.
Per demostrar, explicar i reivindicar tots els valors de les danses tradicionals catalanes i de la sardana en particular, tindrà lloc el proper dissabte 13 de setembre, a partir de les 6 de la tarda, a la plaça Santa Anna, la jornada “Les danses tradicionals i el seus valors”.
Un acte format per una exhibició de balls per part de l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestre del Gai Saber i dels Dansaires d’Iluro i una ballada popular de sardanes amb la Cobla Iluro.
En total, cinc entitats de la ciutat s’han unit per l’organització aquest acte que s’emmarca en el projecte “Mataró, ciutat de valors”: l’Agrupació Sardanista Santa Anna, Associació Cultural i d’Esbarjo Mestre del Gai Saber, AVV Peramàs Esmandies, Colles Sardanistes Repuntejant, Dansaires d’Iluro i la Cobla Iluro.
Mataró, ciutat de valors  (
www.matarovalors.cat)
És un projecte que coordina l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural Valors.

Deixa un comentari