Publicat el 22/09/2020

Els jurats de les convocatòries 2020-2021 han resolt concedir vuit beques de 25.000 euros cadascuna, per al curs acadèmic que ara comença

Diplocat, mitjançant el seu Programa de beques, concedeix cada any beques per cursar estudis euromediterranis al Col·legi d’Europa (campus de Natolín), a Varsòvia, i beques per cursar estudis en relacions internacionals, amb un enfocament més generalista, a qualsevol universitat estrangera.

Els becats d’enguany són quatre noies i quatre nois que aquests dies estan començant els estudis a la Universitat de Constança (Alemanya), la Universitat d’Utrecht (Països Baixos), la Universitat d’Uppsala (Suècia), l’Institut d’Estudis Polítics de la Universitat de Sciences Po de París (França), la London School of Economics and Political Science (Gran Bretanya), i el Graduate Institute de Ginebra (Suïssa).
Entre aquests vuit becats d’enguany n’hi ha un que és de Sant Pol de Mar, El seu nom és Daniel Torán i estudiarà a París.
Entre les disciplines triades hi ha estudis de dret internacional públic, Rússia i Àsia, cultura i conflicte, i estudis europeus. Pel que fa a les beques per estudiar al Col·legi d’Europa de Natolin, Diplocat manté la voluntat de formar especialistes en qüestions específicament relacionades amb la política europea de veïnatge i la política euromediterrània, i dos estudiants han iniciat el màster en Estudis Interdisciplinaris Europeus.
Després de reunir-se virtualment amb els becaris el proppassat 15 de setembre, la secretària general de Diplocat, Laura Foraster, ha destacat “la importància d’aquest programa en la capacitació dels joves en temàtiques actuals i l’enriquiment que suposa el seu retorn com a nou talent per al país”.

Des de l’any 1982, Diplocat ha atorgat 294 beques, oferint l’oportunitat a joves catalans de completar la seva formació internacional. Aquest programa permet que llicenciats en universitats catalanes puguin fer cursos de màster o postgrau sobre relacions internacionals en centres universitaris especialitzats d’arreu del món. L’objectiu és formar especialistes en relacions internacionals, promoure l’excel·lència i la internacionalització de l’educació superior a Catalunya i contribuir a que els millors estudiants puguin col·laborar en la projecció internacional de Catalunya i la seva diplomàcia pública.

 

Deixa un comentari