Publicat el 22/05/2017

Aquest dimecres, 24 de maig, se celebra el Dia Europeu dels Parcs. Durant aquesta activitat, una il·lustradora acompanyat d’una narradora explicaran i il·lustraran en directe tres contes

Per aquest motiu, la Xarxa de Parcs Naturals conjuntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals organitzen l’acció ‘Dibuixa’m un parc!’ que es farà simultàniament a nou biblioteques del Maresme. Aquesta és la primera de les activitats incloses en el nou programa  http://bibliotecavirtual.diba.cat/parcs-i-biblios organitzat conjuntament per les dues xarxes i que es farà a les biblioteques vinculades a territoris on hi ha parcs naturals.

La presentació d’aquest projecte es farà aquest dimecres, 24 de maig, a les 17 hores, a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, amb la participació del vicepresident  tercer i responsable de Cultura, Educació i esports, Martí Pujol, el diputat adjunt d’espais Naturals, Jesús Calderer, i el regidor de Cultura de Mataró, Joaquim Fernàndez.

A partir de les 18 h, a la mateixa biblioteca Pompeu Fabra, tindrà lloc l’activitat ‘Dibuixa’m un parc! en la que hi participaran la narradora Mon Mas i la il·lustradora, Mercè Canals, amb la llegenda La dansa del dolmen de Pedra Gentil ambientada en el Parc del Montnegre i el Corredor, així com una història inventada entre tots els nens i nenes amb el parc com a protagonista.

Dibuixa’m un parc! a nou biblioteques del Maresme
‘Dibuixa’m un parc!’  prové de la frase que juga amb la ja cèlebre petició extreta del Petit Príncep Dibuixa’m un xai!  i s’ha programat aquest dimecres coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, simultàniament a nou biblioteques del Maresme: Ferrer i Guàrdia d’Alella; Ilturo de Cabrera de Mar, Cabrils, Joan Coromines del Masnou, Pompeu Fabra de Mataró, Can Llaurador de Teià, Can Baratau de Tiana, Tordera i Can Manyer de Vilassar de Dalt.

Durant aquesta activitat, una il·lustradora acompanyat d’una narradora explicaran i il·lustraran en directe tres contes: una llegenda del parc més proper a la biblioteca, un llibre propi o il·lustrat per ells en què apareix un parc, un arbre, un bosc, etc. i una història inventada entre tots els infants assistents amb el parc com a protagonista.

‘Dibuixa’m un parc’ és un projecte pilot que es voldrà exportar, paulatinament, al conjunt de biblioteques vinculades a territoris on hi ha parcs naturals, i que va lligada a la Guia de Rutes de llegendes i rondalles per la Xarxa de Parcs Naturals editada per la Diputació de Barcelona dins la col·lecció de guies de rutes temàtiques per espais naturals.

AGENDA
Presentació ‘Dibuixa’m un pac’
Activitat Mataró:
Dia: 24 de maig de 2017 Hora: 17.30 h
Lloc: Biblioteca Pompeu Fabra (Plaça Occitània, s/n)

Activitat a Teià
Dia: 24 de maig de 2017. Hora:18h
Lloc: Biblioteca de Can Llaurador, Av. J. Roca Suárez- Llanos, 40

 

 

Deixa un comentari