Publicat el 23/10/2015

El proper dissabte 24 d’octubre Mataró acollirà per segon any consecutiu la Diada de la Rumba Catalana, una de les mostres més importants de rumba catalana que se celebra a casa nostra.
L’objectiu de la diada és acostar una mica més la rumba catalana als mataronins i mataronines, i constatar, una vegada més, que la ciutat és un dels bressols i focus indiscutibles d’aquest gènere musical que ha vehiculat, històricament, la convivència entre paios i gitanos. Cada any es realitzen activitats musicals, formatives, lúdiques i reflexives al voltant d’aquest gènere musical.
Des de l’any 2013 la Diada de la Rumba ha adoptat un format itinerant i al llarg d’aquesta tardor farà parada a diverses localitats catalanes com ara Girona, Vic o Barcelona.
La iniciativa ha sorgit de l’aliança entre l’Ajuntament de Mataró, l’Escola Municipal de Música de Mataró i el Foment de la Rumba Catalana (FORCAT), entitat que aplega els principals representants socials i artístics de la rumba catalana actual. Durant el matí, es realitzaran tallers d’instruments i ball a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMM Mataró). Per acabar d’amanir la celebració, l’espai cultural El Públic servirà d’escenari per a un vermut “rumbero”.
Tallers:
– De 10 a 11 h s´organitzen tallers de palmes i de guitarra ventilador (cal portar l´instrument).
– D´11.30 a 12.30 h s´organitzen tallers de ball per rumba i de cajón (cal portar l´instrument).
Vermut:
– A partir de les 13 h començarà el vermut “rumbero”, una sessió oberta de pràctica musical col·lectiva a l´entorn de la rumba catalana. Al voltant d’unes taules de bar, de forma distesa, tocarem i cantarem rumbes populars.
Cultura de l´Ajuntament de Mataró
C. de Sant Josep, 9 – Tel. 93 758 23 61 – Fax. 93 758 23 62 –
cultura@ajmataro.cat

Deixa un comentari