Publicat el 11/05/2022

Mataró ha organitzat un programa amb una desena d’activitats per a tots els públics entre xerrades, documentals, l’hora del conte i exposicions

 

 

 

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i Mataró ha organitzat un programa amb un seguit d’activitats per reflexionar amb l’objectiu d’afavorir el dret a la igualtat i a la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.
Entre les activitats destaca el retorn de l’obra de teatre de producció local “Amors” que es podrà veure a Can Gassol el 26 i 27 de maig.

Al voltant del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració d’altres entitats, agents i organismes del territori, elabora un programa d’activitats per reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Enguany la campanya centra la seva atenció en el col·lectiu trans, per tal de visibilitzar la seva realitat en una societat on els cossos dissidents, les identitats i expressions de gènere a vegades encara suposen desigualtats  i violències. Des de la sensibilització i també des de la reivindicació treballem per fomentar els valors de la igualtat, el respecte i la tolerància i reduir qualsevol discriminació que pateixi el col·lectiu.

La programació de Mataró inclou una desena d’activitats per a tots els públics entre xerrades, documentals l’hora del conte i exposicions. Entre les propostes, torna l’obra de teatre “Amors” després de la seva estada al Teatre Gaudí de Barcelona.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990, va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Els principis d’equitat i no-discriminació són fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Aquesta llei ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGTBI, i entre els seus objectius hi ha aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància

Programació:  https://www.mataro.cat/ca/temes/genere-i-diversitat-sexual/documents/cartell-17mcontrahomofobia22.jpg

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari