Publicat el 14/02/2014

Divendres, 14 de febrer, té lloc la primera reunió del nou consorci . El grup és liderat per la Societat Catalana d’Endocrinologia i Nutrició, la presidenta de la qual és Anna Lucas, metgessa de l’Hospital Germans Trias . Endocrinòlegs, cirurgians, oncòlegs, radiòlegs, especialistes en Anatomia Patològica, Medicina Nuclear i de laboratoris de deu hospitals catalans s’han unit, amb el lideratge de la Societat Catalana d’Endocrinologia i Nutrició, per crear el Consorci per a l’Estudi del Càncer de Tiroide. Aquest nou grup vol sumar esforços i expertesa per millorar la investigació i el tractament de la malaltia, i se centrarà especialment en els pacients per a qui, avui en dia, encara no hi ha cura.
Els deu centres que formen part del consorci són l’Hospital de Mataró, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Josep Trueta de Girona, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i l’Hospital Germans Trias de Badalona. La primera trobada oficial del nou grup tindrà lloc divendres, 14 de febrer, a les 16 h a l’aula polivalent de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.
El càncer de tiroide
El càncer de tiroide és el tumor maligne endocrí més freqüent i representa entre l’1 i el 2% del total de càncers. La seva incidència augmenta i és més elevada en les dones. L’únic símptoma que sol causar és que el pacient percep una protuberància a la glàndula, ubicada a la part anterior del coll, i per aquest motiu consulta l’endocrinòleg. Quan es confirma el diagnòstic, el tractament és quirúrgic (operar per treure el tumor) i, en molts casos, amb administració posterior de radioiode. En alguns pacients, a més, és adequat administrar teràpies d’última

Deixa un comentari