Publicat el 23/06/2019

Les estades musicals a Alella celebren una edició especial amb quatre concerts i un nou escenari

La d’enguany serà una edició especial de Músics en Residència. Les estades musicals celebren el desè aniversari amb un programa més ampli, més artistes, més públic i nou escenari: l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella.

L’estrena del nou equipament obre noves perspectives per aquest esdeveniment musical, pioner a Catalunya, que permet viure i tastar la interpretació des de dins a través de la feina preparatòria dels concerts que fan els artistes, músics que desenvolupen una carrera professional de nivell internacional. La nova seu de Músics en Residència serà l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. Aquest canvi d’escenari permetrà una millora en la posada en escena i una major comoditat per als espectadors.

Enguany, les estades seran del 18 al 24 de juliol i acolliran a 21 artistes convidats que s’allotjaran en cases particulars del municipi i rebran el suport d’establiments i entitats que col·laboren en aquest projecte.

El programa inclou quatre concerts de format i eix temàtic molt divers. El primer, del 18 de juliol, serà un concert per a duos de corda que proposen un recorregut per grans obres amb els mínims elements a través de Mozart, Penderecki, Bartok, Bridge i Kodaly. La segona cita serà el 20 de juliol amb la presentació del llibre 10 anys de Músics en Residència i un programa dedicat íntegrament a J. S. Bach.

El romanticisme és el fil conductor del concert del 22 de juliol. Schumann, Brahms i Juon configuren un programa romàntic amb obres per a diferents formacions amb instruments de vent i corda a l’entorn d’un mateix element: el piano. El programa finalitza el 24 de juliol amb una versió per a veu i conjunt de cambra arranjada per Arnold Schönberg i Reiner Rihm d’El cant de la Terra, de Gustav Mahler.

Les entrades es posen a la venda el 14 de juny a l’Oficina de Turisme i  també per Internet des de www.musicsenresidencia.com

Deixa un comentari