Publicat el 25/11/2017

El grup criminal va robar en 25 establiments de Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Premià de Mar, Granollers, Santa Coloma de Farners i Martorell.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació de les comissaries d’Arenys de Mar, Premià de Mar, Granollers, Martorell, Santa Coloma de Farners i de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona van desarticular, el passat 15 de novembre, un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a comerços de restauració.

El grup, format per sis membres de nacionalitat romanesa, va ser detingut pels delictes de robatori amb força, danys, falsificació documental i pertinença a grup criminal. Aquesta investigació ha resolt 24 robatoris amb força a bars i un més en un estanc de la demarcació de Girona.

Els investigadors de la comissaria d’Arenys de Mar van detectar que des de principis d’any s’havien produït diversos robatoris a establiments de la seva demarcació. En tots els casos, els robatoris es produïen en horari nocturn i tenien la característica que els locals tenien sistema d’alarma, però no s’activava tot i que estava connectada.

Les investigacions van determinar que el grup habitualment es trobava en el local que volien robar la tarda anterior i, mentre prenien consumicions, estudiaven el local, la localització de la caixa enregistradora, les màquines escurabutxaques i l’emplaçament de volumètrics d’activació d’alarma.

En un moment de descuit, algú del grup pintava amb esprai el volumètric que els podia detectar i activar l’alarma en el moment del robatori i així l’anul·laven.

De matinada i amb el local tancat forçaven l’accés i entraven sense ser detectats pel volumètric, equipats amb guants i eines forçaven la caixa enregistradora i les màquines escurabutxaques i marxaven amb el botí.

Aquests fets i la coincidència en el modus operandi van despertar les sospites de les diferents unitats d’investigació. Va ser per aquest motiu que van decidir crear un grup conjunt format per agents de les unitats d’investigació d’Arenys de Mar, Premià de Mar, Granollers, Martorell, Santa Coloma de Farners i l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona que, mitjançant un treballat exhaustiu, acurat i coordinat durant els darrers mesos va permetre localitzar els integrants d’aquest grup organitzat i especialitzat en aquest tipus de robatoris.

Un dels detinguts va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d’Esquadra mentre que els altres cinc detinguts van passar a disposició judicial, un dels quals va ingressar a presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari