Publicat el 08/05/2017

Els lladres, amb 52 antecedents similars, utilitzaven eines especialitzades i invertien menys d’un minut en cada acció

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres passat dos homes que formen part d’un grup de tres especialitzat en ‘robatoris llampec’ en bars, restaurants i establiments de Barcelona i l’àrea metropolitana. En tota els lladres haurien comès deu robatoris i actuaven sempre a gran velocitat, amb eines especialitzades i invertint menys d’un minut en cadascuna de les accions, segons han informat els Mossos. La investigació va començar el novembre arran d’un primer cop en un bar de l’Hospitalet de Llobregat, ciutat on haurien comès quatre robatoris. També van actuar en bars de Nou Barris i en un parell d’empreses de Cerdanyola del Vallès. El grup, d’origen albanès, té nombrosos antecedents per aquests mateixos fets.

La investigació es va iniciar el mes de novembre arran d’un primer robatori en un bar de l’Hospitalet de Llobregat, en el qual dos homes van forçar, de nit i quan l’establiment ja era tancat, el tancament exterior d’un bar i, una vegada a dins, van rebentar a cops de mall les màquines escurabutxaques i es van emportar els diners que contenien.

Poc després els agents van relacionar aquell primer robatori amb altres succeïts a la mateixa ciutat i amb el mateix procediment. La rapidesa amb què actuaven, inferior a un minut en la majoria de casos, impossibilitava que les patrulles desplaçades als establiments poguessin interceptar els lladres. Alhora, la policia va sospitar que estava davant d’un grup criminal especialitzat i amb experiència prèvia, pels temps emprat en les accions i la distribució de tasques dels integrants.

Els arrestats també haurien intentant robar en un establiment de telefonia de Sabadell, i haurien consumat tres robatoris en bars als districtes de Nou Barris i Horta (Barcelona), i en dues empreses ubicades a Cerdanyola del Vallès.

Els Mossos van apuntar la investigació cap a un grup criminal integrat per tres homes d’origen albanès, amb nombrosos antecedents per robatoris semblants. Les fortes mesures que prenien els lladres, els quals fins i tot utilitzaven dispositius electrònics per a impedir el seguiment i la localització per part de la policia, va dificultar les detencions.
Durant l’operació els investigadors van comissar tres vehicles on els lladres transportaven i amagaven les eines que utilitzaven en els robatoris llampec que feien. Algunes d’aquestes eines les havien modificat o fet ells mateixos per aconseguir l’extrema celeritat amb què forçaven els tancaments metàl·lics i aconseguien entrar i sortir dels establiments violentats.

Finalment, dos dels tres integrants del grup van ser detinguts a la ciutat de Barcelona el 28 d’abril pels delictes de pertinença a grup criminal i per 10 robatoris amb força. Els detinguts, que acumulen 52 antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
ACN Barcelona

Deixa un comentari