Publicat el 02/03/2016

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir, el passat 28 de febrer, un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de Pineda de Mar (Maresme), com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària per la C-32 posant en risc la seguretat dels altres usuaris de la via, un delicte de danys i per resistència i desobediència a agents de l’autoritat. 

Els mossos adscrits a l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Mataró van localitzar, al voltant de les 23:00 hores, un vehicle que, un cop fetes les comprovacions, circulava sense assegurança de responsabilitat civil subsidiària ni la Inspecció Tècnica del Vehicle (ITV) en vigor. A més, el conductor titular del cotxe tampoc disposava de carnet de conduir. 

Davant d’aquests fets, els agents van esperar el vehicle al punt quilomètric 94 sentit nord i li van demanar que s’aturés. El detingut no va fer cas de les indicacions dels agents i va continuar la marxa a gran velocitat. De fet, circulava per la via, canviant contínuament de carril, circulant per zones no permeses i posant en greu risc els altres usuaris, tot això malgrat les senyals acústiques i lumíniques que feien els agents demanant-li que s’aturés. 

El conductor, fugint dels agents, va sortir de l’autopista i va entrar a Sant Vicenç de Montalt. L’home va continuar amb la seva actitud temerària no respectant les senyals ni els semàfors en vermell i agafant velocitats que arribaven als 100km/h en zones on la velocitat estava limitada a 50 km/h. 

En un revolt tancat, el conductor va perdre el control del seu vehicle i va impactar, a gran velocitat, contra un edifici i després contra dos cotxes que estaven estacionats. Malgrat la col·lisió el vehicle va fer un canvi de sentit situant-se davant la trajectòria del cotxe policial i va impactar-lo sense produir ferits, continuant després la seva fugida. 

Finalment, el detingut va acabar xocant contra un mur i no va poder continuar la marxa. 

Quan els agents s’hi van acostar el detingut estava molt alterat i es negava a baixar del seu cotxe. Al final, i malgrat la resistència del conductor a abandonar el vehicle, els mossos van detenir-lo per conducció temerària, resistència i desobediència a agents de l’autoritat i per un delicte de danys. 

El detingut va passar a disposició policial el passat dilluns 29 de febrer davant el jutjat en funcions de guàrdia de Mataró el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari