Publicat el 21/04/2018

El sospitós ja havia estat detingut en 28 ocasions per fets similars en els últims cinc anys

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 d’abril un home de 44 anys i veí de Barcelona acusat d’un delicte continuat d’estafa bancària per haver-se apropiat de 6.000 euros fent creure al usuaris que les seves targetes bancàries estaven atrapades al caixer. Segons la policia catalana, feia servir una tècnica coneguda com ‘el llaç libanès’, i col·locava un objecte a la boca del caixer perquè les targetes es quedessin bloquejades. Aleshores fingia que volia ajudar les víctimes per obtenir el seu codi PIN, i a continuació els deia que no ho podia solucionar per tal de retirar la targeta un cop havien marxat. Els fets s’haurien produït entre el desembre del 2017 i el març del 2018, i l’home ja tenia 28 antecedents per accions similars en els darrers cinc anys.

La investigació es va iniciar arran de les denúncies de diverses persones que posaven de relleu que havien estat víctimes d’estafes amb targetes bancàries. Els agents van contrastar que des del desembre del 2017 diversos clients d’entitats bancàries havien estat estafats. L’arrestat va realitzar 52 moviments amb targetes de cinc persones, segons es desprèn de les denúncies. Aquests moviments podien consistir en reintegraments al mateix caixer o en d’altres, i en algunes ocasions també realitzava compres en establiments comercials.

A partir d’aquests indicis, els agents van fer una entrada judicial al domicili dels sospitós, on es van trobar els estris i material necessari per realitzar aquestes estafes en caixers. Després de passar a disposició judicial, l’home va quedar en llibertat amb càrrecs.

ACN Barcelona
Foto: Primer pla d’unes mans mostrant una targeta de crèdit i el sistema que feia servir el detingut per estafar, el 21d’abril del 2018

Deixa un comentari