Publicat el 20/04/2017

Tenia una Ordre Internacional de Detenció per delinqüència organitzada i operacions amb recursos de procedència il·lícita

La policia espanyola va detenir dimecres a la tarda a Cabrils (Maresme) Javier Nava Soria, un dels pròfugs més buscats per la justícia de Mèxic, considerat un dels principals col·laboradors de l’exgovernador de Veracruz Javier Duarte, arrestat a Guatemala per un cas de suposada corrupció.

Segons un comunicat del Ministeri de l’Interior, Nava va ser arrestat en un hotel d’aquest municipi perquè tenia una Ordre Internacional de Detenció per delictes de delinqüència organitzada i operacions amb recursos de procedència il·lícita pels quals podria ser condemnat a 20 anys de presó. Se l’acusa de desviar suposadament elevades quantitats de diners públics destinats a educació i salut entre el 2012 i el 2015 i de ser un dels col·laboradors personals de l’exgovernador de Veracruz Javier Duarte.

El pròfug va ser arrestat gràcies a la col·laboració policial entre els dos països, a través de les Oficines Nacionals d’Interpol Espanya i Interpol Mèxic. De fet, agents de l’Agència d’Investigació Criminal de la PGR de Mèxic es van desplaçar a l’Estat per participar durant diverses setmanes en les tasques d’investigació i detenció del fugitiu.

Segons les autoritats mexicanes, Javier Nava Soria va participar amb l’exgovernador de Veracruz en diverses operacions de procedència il·lícita, subscrivint contractes fent servir empreses fantasma i testaferros. El seu suposat objectiu era transferir elevades quantitats de diners públics mexicans destinats a educació i salut, entre el 2012 i el 2015, per utilitzar-los per adquirir immobles a Mèxic i a l’estranger.
ACN- Cabrils.
Foto: Moment de la detenció d’un pròfug buscat per la justícia de Mèxic. Pla general de l’arrestat amb agents de la policia espanyola del 19 d’abril del 201

Deixa un comentari