Publicat el 19/11/2015

La Guàrdia Urbana va detenir, el passat dimarts,  un home com a presumpte responsable de bona part dels incendis que han cremat diversos contenidors d’escombraries a diferents punts dels barris de Llefià i de la Salut. La detenció va estatr possible gràcies al dispositiu conjunt organitzat per Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. El dispositiu policial estava format per vehicles sense logotipar dels dos cossos policials.
La detenció va estar possible gràcies al treball conjunt dels serveis d’anàlisi, els quals van intercanviar dades que van permetre definir els llocs, els itineraris i la franja horària d’actuació, així com el perfil del presumpte piròman. La col·laboració ciutadana va ser molt important a l’hora de facilitar la investigació.
Davant del fet que es tractava d’una onada continuada d’incendis en contenidors d’escombraries i en una zona força delimitada, els cossos de seguretat van concloure que no es tractava d’actes vandàlics aïllats sinó que probablement hi havia un únic autor i que seguia un patró d’actuació molt concret, la qual cosa es va corroborar en el moment de la detenció. 
En aquests moments es segueixen les actuacions policials per delimitar el nombre d’incendis de contenidors que haurien estat comesos pel detingut. Aquestes tasques s’estan portant a terme des de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Badalona.

Deixa un comentari