Publicat el 25/05/2017

La policia també va intervenir una plantació de marihuana i instruments per al seu cultiu al soterrani del seu habitatge actual, a Purchil

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la policia espanyola, han detingut un veí de Badalona que pagava productes que comprava, a través d’una coneguda aplicació mòbi,l amb bitllets falsos. Concretament, l’home, que actualment resideix a Purchil (Granada), va introduir al circuit econòmic bitllets falsos de 50 euros de gran qualitat, motiu pel qual les víctimes no van ser conscients de l’engany fins que van intentar ingressar els diners de la compra al banc.
L’operació també ha permès desmantellar una plantació de marihuana i detenir un altre home i investigar la seva parella com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. En el soterrani del seu habitatge, se’ls van intervenir 308 plantes de marihuana i tots els instruments per al seu cultiu.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar la investigació l’agost de 2016 quan van rebre tres denúncies on les víctimes denunciaven que havien venut producte electrònics a través d’una coneguda aplicació mòbil i que el comprador els havia pagat amb bitllets de 50 euros falsos.
La Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda va aconseguir identificar i localitzar el comprador, un veí de Badalona. El investigadors van determinar que el sospitós poc després de realitzar les compres havia marxat a viure a Purchil (Granada). Per aquest motiu es va establir un equip conjunt d’investigació amb la Policia Nacional per tal de localitzar i detenir l’autor dels fets. Finalment, el passat 17 de maig es va establir un operatiu per detenir el comprador i realitzar l’entrada i escorcoll al seu actual domicili.
En el registre els agents van localitzar al soterrani de l’habitatge una plantació de 308 plantes de marihuana amb tots els instruments per al seu cultiu i per a la seva posterior distribució. Per aquest motiu també van detenir un home i investigar una dona, amb els quals compartia pis, per tràfic de drogues.

A tots tres també se’ls considera autors d’un delicte de defraudació de fluid elèctric ja que el cultiu estava connectat a la xarxa elèctrica de manera il·legal.

El 18 de maig els dos homes arrestats, de nacionalitat espanyola de 24 i 27 anys, van passar a disposició del Jutjat de Santa Fe (Granada). El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

ACN Badalona

Deixa un comentari