Detectat un greu abocament de restes vegetals al camí de Can Cot de Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/06/2012

L´ADF ha descobert una acumulació de restes vegetals en els marges del camí que augmenta el perill d´incendi forestal a la zona
L´Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Serralada de Montalt ha detectat un extens abocament de restes vegetals als marges del camí de Can Cot, que uneix la urbanització Onze Pins amb la Roca de la Nao. El descobriment s´ha fet a mitjans d´aquesta setmana, en un recorregut a peu per la zona. Hi ha restes de jardineria de tota mena: fulles, gespa, herbes, branques, al llarg d´un quilòmetre aproximadament de camí. El problema és que en alguns casos serà molt difícil recollir-ho perquè el pendent del terreny és molt pronunciat.
Una part de la zona on s´ha abocat aquesta gran quantitat de deixalles vegetals forma part del perímetre de protecció d´incendis, que ha d´evitar que en cas de declarar-se un foc al municipi, aquest s´estengui cap a la massa forestal de Llavaneres. Per tant, aquest abocament suposa un greu impacte en el moment de l´any que, a causa de les fortes temperatures de l´època d´estiu, el risc d´incendi forestal és més elevat.
La Regidoria de Medi Ambient informarà els veïns de la zona d´aquesta situació i els demanarà col·laboració per aturar-ho d´una vegada per totes i per tractar de trobar els autors dels abocaments.

Deixa un comentari