Després d´anys de litigis, finalment, el Castell de Vilassar de Dalt obrirà les seves portes aquest 2012 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/03/2012

El Ple municipal del mes de febrer va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Castell de Vilassar de Dalt per tal que, finalment, es pugui visitar aquest edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional dins la categoria de monuments històrics.
El llarg procés que ha portat fins a la redacció d´aquest conveni s’ha allargat prop de 30 anys i ha arribat fins i tot al Tribunal Suprem. Complint la sentència, el conveni estableix onze dies de visites l’any que s’agruparan en dos blocs. D´una banda, s´obrirà la primera setmana de juliol durant la celebració a Vilassar de Dalt d´una setmana medieval que encara es troba en una fase molt embrionària. D´altra banda, també es preveu que el Castell es pugui visitar durant la Festa Major dels Sants Màrtirs.
El conveni encara no està signat i s’està a l’espera que el propietari del castell torni d’un llarg viatge que el mantindrà lluny de Vilassar de Dalt fins el mes d’abril. És per aquest motiu que no serà possible que es pugui visitar en aquesta propera festa major.
El redactat també preveu la cessió de l’arxiu del castell al poble. Un arxiu que s’especula que pugui ser de gran importància històrica i que s´ubicarà a l´actual Biblioteca Pau Piferrer.

Deixa un comentari