Publicat el 07/12/2015

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord, conjuntament amb les Unitats d’Investigació de Badalona i Sant Martí, han desarticulat deu grups criminals formats per diversos clans familiars que es dedicaven a la venda al detall de substàncies estupefaents, principalment al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i al barri Besòs de Barcelona. 
A finals de l’any 2014, els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí i de Sant Adrià del Besòs van detectar que havien incrementat els punts de venda de droga en domicilis ‘ocupats’ dels barris del Besòs i la Mina, fent així que augmentés la inseguretat i la presència de drogodependents. 

Amb aquesta constatació, la Unitat d’Investigació de Badalona va endegar les actuacions necessàries per ubicar tots els punts de venda de droga al barri de la Mina. A més a més, els agents van intervenir una gran quantitat de droga, principalment cocaïna i heroïna, a drogodependents que venien de comprar-la, fet que deixava palès l’alt volum de transaccions que es produïen en aquests pisos. 
La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Badalona, va permetre descobrir i conèixer l’estructura i el funcionament de deu grups criminals, formats principalment per clans familiars, la funció dels quals era repartir-se el territori en el qual es subministrava cocaïna i heroïna directament als consumidors de Sant Adrià del Besòs i Barcelona.
Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de Sant Martí acabava d’engegar una investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció 4 de Badalona, centrada en un altre clan familiar que es dedicava a subministrar substàncies estupefaents al barri Besòs de Barcelona. 

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord va coordinar les dues investigacions, ja que tenien molts punts en comú i part dels investigats eren els mateixos. Amb tota la informació, els investigadors van ubicar tots els domicilis en el quals es venia droga als barris Besòs i la Mina, i també les ramificacions a d’altres poblacions de la geografia catalana tals com el Prat de Llobregat, Badalona, Viladecans, Barcelona, Barberà del Vallès i Ripollet. A banda, també van detectar un gran nombre de plantacions de marihuana a l’àrea metropolitana. 
Amb tota la informació recopilada, el 23 de novembre passat es va dur a terme un operatiu policial sense precedents, amb més de 1.300 agents dels Mossos d’Esquadra, que tenia com a finalitat el desmantellament dels punts de venda de substàncies estupefaents així com la detenció dels integrants dels deu grups criminals que els gestionaven. 
El resultat va ser la detenció de 85 persones en les 72 entrades i escorcolls que es van fer a les localitats de Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Sant Adrià del Besòs, el Prat de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Igualada, la Llagosta, Tarragona, Palau Solità i Plegamans, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Vacarisses i Viladecans.
A banda es van realitzar les següents intervencions: 
– Dinou plantacions de marihuana (5.182 plantes) 
– 5 kg de cocaïna 
– 52 g d’heroïna 
– 36 pastilles d’MDMA 
– 320 g d’haixix 
– 3,5 kg de marihuana assecada 
– Substància de tall 
– Deu armes de foc 
– Una defensa elèctrica 
– Una credencial de la Guàrdia Urbana de Barcelona 
– 24 vehicles 
– 75.000 euros 

Dels 85 detinguts, d’entre els quals hi ha els caps dels grups criminals, acusats de tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal, 34 han ingressat a presó després de declarar en seu judicial. A banda, a aquests detinguts se’ls hi ha d’afegir deu persones més que han ingressat a presó en el decurs de la investigació.

Deixa un comentari