Publicat el 29/06/2015

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf i del Grup de Delinqüència Urbana, FURA, han desmantellat un grup criminal que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents en una zona d’oci de Sitges. En total, s’han detingut 13 homes, de nacionalitat marroquina, amb edats compreses entre els 22 i els 48 anys i veïns de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Gavà, Viladecans i Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública, concretament de tràfic de substàncies estupefaents.
Les detencions han estat el resultat d’una investigació realitzada durant els darrers dos mesos al voltant de la venda continuada de substàncies estupefaents realitzada pels detinguts en un carrer on es concentren un important nombre de locals d’oci de la població de Sitges.
Els detinguts es relacionaven amb els clients dels locals a la via pública, a l’entrada o sortida dels pubs principalment i, posteriorment, els venien les substàncies estupefaents. En el moment de la detenció se’ls va comissar 15 paperines de cocaïna preparades per a la seva distribució.
El grup criminal tenia perfectament distribuïdes les tasques assignades per a la venda de substàncies estupefaents a la via pública. Uns s’encarregaven d’avisar a la resta en cas de detectar policies a la zona, ja fossin uniformats o de paisà, d’altres eren els que s’encarregaven de la venda de les drogues, de manera que qui feia el contacte sempre era una persona diferent a qui portava la substància estupefaent amb l’objectiu comú d’evitar la detenció i quedar impunes dels delictes comesos.
A més, els detinguts, també aprofitaven el fet de relacionar-se amb els clients dels locals i, a banda d’oferir-los drogues, també els furtaven telèfons de gama alta i les carteres. Com a dificultat afegida per a la detenció dels integrants d’aquest grup cal destacar les particularitats del lloc on desenvolupaven la seva activitat, concretament uns carrers del nucli antic de Sitges força estrets i difícils de vigilar sense ser detectats, juntament amb la dilatada experiència delinqüencial dels detinguts, que en el seu conjunt compten amb 111 antecedents.
La investigació va culminar la nit del dissabte 13 de juny amb un dispositiu en el qual van participar agents de la Unitat de Seguretat ciutadana de Sitges, del grup de Fures, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, i de la Unitat d’investigació del Garraf, amb el resultat de 10 homes detinguts a la via pública a la zona esmentada de Sitges. Pocs dies després es van detenir tres homes més relacionats amb el mateix grup criminal.
Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb prohibició de sortir del territori nacional.
La investigació és oberta i no es descarten noves detencions.

Deixa un comentari