Publicat el 02/04/2024

Les forces de seguretat, en col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, han posat fi a les activitats d’un grup vinculat a la producció industrial de marihuana desde cases de luxe del Maresme

 

 

En la operació policial, duta a terme el 13 de març, es varen detenir a 14 persones, es varen intervenir considerables quantitats de marihuana preparada per a la venda, es va portar a terme la confiscació de diverses plantacions, així com de vehicles utilitzats pel grup.

En el dispositiu policial, que va implicar sis entrades i escorcolls en domicilis del Maresme es varen intervenir 110 quilos de cabdells de marihuana preparats per a la venda i 7.000 plantes en diferents etapes de floració. Entre els bens confiscats també es troben cinc vehicles, des de cotxes de gamma alta fins a d’altres destinats al transport de la droga i materials.

Una de les detencions es va produir a l’aeroport del Prat, mentre que la resta dels implicats van ser capturats durant les accions policials. La investigació va revelar que l’organització estava encapçalada per un clan familiar, amb membres d’origen iranià i documentació holandesa, establerts al Maresme des de feia temps.

La operació va continuar el 14 de març amb dues noves entrades i escorcolls, ampliant la informació disponible sobre l’estructura del grup criminal. Posteriorment, els detinguts van ser posats a disposició judicial.

L’organització criminal, amb una estructura jeràrquica rígida, optava per residències luxoses ubicades en urbanitzacions apartades del Maresme, mantenint un baix perfil i evitant el contacte amb altres residents. Els caps del grup dirigien les activitats de cultiu i distribució amb la col·laboració de membres de la família i associats de confiança.

Els investigadors van constatar una elevada sofisticació en les plantacions, amb tecnologia avançada i membres amb experiència prèvia en el cultiu de marihuana. A més dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, els detinguts s’enfronten a acusacions per defraudació de fluid elèctric, amb un total de 383.469 euros de consum elèctric defraudats, segons les estimacions. Durant l’operació, 17 tècnics d’Edistribución van comprovar les connexions a la xarxa elèctrica en sis domicilis i locals. A totes les inspeccions fetes es van detectar connexions fraudulentes.

En resum, la operació policial ha significat un cop dur contra una xarxa criminal que operava de manera discretament a l’àrea del Maresme, il·lustrant la complexitat i la persistència dels esforços de les forces de seguretat per combatre el narcotràfic.

 

Redacció

 

 

 

 

Deixa un comentari