Publicat el 26/03/2020

Ja s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats

L’Ajuntament de Mataró ha reorganitzat el servei de neteja de la via pública per atendre les prioritats de desinfecció d’aquells espais de la via pública que són més sensibles a possibles contagis amb l’objectiu de combatre la transmissió del coronavirus.

Per una banda, l’Ajuntament ha reorganitzat el personal i tasques relacionades amb la recollida de la brossa i neteja viària amb l’objectiu de mantenir els serveis essencials. Així, es mantenen al 100% el servei de recollida de la brossa domiciliària i de recollida de voluminosos, l’atenció als possibles desbordaments de contenidors, el buidatge de papereres, la neteja dels carrers dos cops per setmana i l’atenció a les incidències a través de l’APP Mataró Neta. També s’han establert serveis de reforç puntuals per atendre incidències a demanda del Servei d’Espais Públics. Altres serveis, com la recollida de la brossa comercial, s’han reduït per atendre només aquelles activitats autoritzades i en funcionament segons les circumstàncies actuals, ja que la major part dels establiments i negocis estan tancats.

Pel que fa els serveis que s’han reforçat, s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors per minimitzar el risc de les superfícies de contacte. Els treballs suposen la neteja amb aigua i sabó i la desinfecció amb un bactericida.

L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per contractar una empresa especialitzada i autoritzada pel Ministeri de Sanitat que reforçarà la neteja i desinfecció en aquells espais de la via pública que són més sensibles, ja sigui perquè es preveu més circulació de possibles persones afectades o portadores del coronavirus o bé població de més risc associat (entorns dels centres sanitaris, de les residències de la gent gran), per ser llocs de major concentració de públic (entorns de mercats) o superfícies de més contacte (botoneres dels semàfors).

Deixa un comentari